Autor: S. M.

25.06.2024.

12:43

Foto: Profimedia/Reuters

Sport

"Orlovi", učinite ponosnim ovaj napaćeni narod! Slavni glumac se oglasio iz Danske, ovaj igrač ga je rasplakao!

Srbija i Danska sastaju se u 21.00 (RTS 1, Arena 1 premijum), a naši momci se bore za osminu finala Evropskog prvenstva.

Labović se najpre osvrnuo na glavne razlike između srpskih i danskih fudbalera, kada je mentalitet u pitanju, a našima poručio da se bore za državu.

- Danski fudbaleri su tako vaspitani i zato imaju taj timski duh i mentalitet. Oni su spremni na ličnu žrtvu u korist ekipe. Vlada neko nepisano pravilo "kod njihovog selektora, da je taj timski duh jednostavno neophodno imati, da bi mogli doći u obzir da konkurišete za tim. Zato se svaki potencionalni egoizam od strane bilo kog igrača doživljava sa velikom nelagodom i kritikom! I to od selektora, i publike i štampe. Kod nas, u našem timu, to nažalost nije slučaj. Naši igrači su svetski i ako pojačaju patriotizam i ljubav biće nezaustavljivi i rušiti pred sobom sve. Poručio bih im da se ne bore za karijere, one su izvesne i sigurne, nego da našem ugroženom i napaćenom narodu daruju trenutke ponosa i nacionalnog dostojanstva - poručuje Labović.

Informer

 

Poznati glumac, naravno, hvali naše fudbalere bez obzira na to što ima razlika u odnosu na Dance.

- Uprkos činjenici, da mi imamo fantastične igrače koji su iznad danskih pojedinaca, po mom mišljenju nedostaje nam jedan viši stepen zajedničkog borbenog duha. Žalim za tim i nadam se da će naš uvaženi selektor uspeti da fudbalerima objasni važnost zajedničkog borbenog duha kako bi im zalupalo srpsko srce u grudima. - dodaje Labović.

On dodaje da po dosadašnjim rezultatima nema utemeljenja za optimizam, ali da veruje u "orlove".

- Sudeći i po dosadašnjim  rezultatima ne postoji neko realno utemeljenje za optimizam... Ali, srećom, niti su prošlost, a još manje statistika merodavni za budućnost, tako da moramo, i želim da ovom prilikom pozovem sve nas da ipak budemo optimisti i da svim srcem podržimo i da navijamo za naš nacionalni tim! Ko se nada taj veruje, a ko veruje taj zna - jasan je Labović, glumac rođen u Crnoj Gori.

Informer

Posebno je oduševljen Strahinjom Pavlovićem.

- Moram vam reći, da ima posebno jedan igrač, koji se tako vatreno bori, toliko nesebično žrtvuje do poslednje kapi svoje snage, iz kojeg eksplodira najčistiji patriotizam, da me toliko oduševi i pomeri i natera suze. To je takav jedan sportista, čovek i patriota, da je uzor svima! Počevši od ostalih saigrača, pa do cele naše omladine - dodaje dramski umetnik.

Osvrnuo se i na selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Informer

- Najlakše je kritikovati ljude, a malo ko od tih kritičara ima mašte i mozga, da se na trenutak stavi u njegovu situaciju. Apsolutno je van svake sumnje da je Piksi veliki patriota i čovek velikog srca. On se bori kao lav i zato ima moje veliko poštovanje. Njemu nimalo nije lako, pod žestokim je pritiskom sa mnogih strana. Mislim da veoma emotivno i teško doživljava svaki nezadovoljavajući rezultat svog tima - zaključuje Labović.