26.06.2024.

15:44

Foto: Starsportphoto

Sport

Dudić bez dlake na jeziku! Srbija je igrala na gol manje

"Orlovi" su završili učešće na Evropskom prvenstvu kao poslednji u grupi sa samo jednim datim golom, a takav pristup igre nije se dopao Dudiću.
- Utakmicu počinješ s pristupom da daš gol više od protivnika, ili primiš gol manje, a Srbija je u svim utakmicama igrala na gol manje od protivnika. Utakmica s Engleskom, odnosno drugo poluvreme, bila je vodilja kako je trebalo da igraju od početka. Nedostajalo je malo više odlučnosti i hrabrosti, jer Srbija je pokazala da se može nametnuti u posedu lopte i da bude na protivničkoj polovini - kaže trener Radničkog iz Kragujevca za "Al Džaziru".

Informer

 

Prema njegovim rečima, sa tako nenefikasnom igrom, nisu "orlovi" imali čemu da se nadaju. 
- Očekivalo se da će s ovim sastavom sigurno proći grupnu fazu, međutim, jako malo su napravili na terenu. Evo, i podatak da su za tri utakmice ukupno šutirali šest puta u okvir gola, a primera radi, Nemačka je na jednom meču dala pet golova, govori koliko je to bilo slabo - zaključio je Dudić. 

Informer

 

Posebne zamerke imao je na poslednju utakmicu sa Danskom. 

- I protiv Danske su u drugom poluvremenu igrali visoko, što je pokazatelj da su i u drugim mečevima mogli da igraju više napred, što bi odgovaralo Vlahoviću i Mitroviću, koji su dobri u kaznenom prostoru. Teško da Mitrović može igrati na centru, on je najopasniji nakon centaršuteva sa strane i dobijenih lopti u šesnaestercu - istakao je trener.