27.06.2024.

00:00

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

Šurbatović potvrdio da ide iz FSS! Dao i objašnjenje zašto je naš avion imao hrvatsku zastavu (FOTO/VIDEO)

Na početku je prokomentarisao avion sa hrvatskom zastavom s kojim je putovala naša delegacija u Nemačku.

- Istine radi, nije hrvatskim avion, nego je angažovana nemačka kompanija Sander, tim menadžer uglavnom čater avione, kada nam nije dostupan Air Srbija. Gleda se najbolje moguće rešenje, u skladu sa našim mogućnostima. Mi nismo to znali, avion je bio nemački, sve je bilo na nemačkom, ali posle se ispostavilo da je on registrovan kao hrvatski - rekao je Šurbatović

Zatim je rekao da napušta Fudbalski savez Srbije posle Evropskog prvenstva.

- Te stvari se dešavaju, što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio da napuštam funkciju. Imamo mi o bitnijim stvarima da pričamo, ko će da zameni ove igrače, kako ćemo da se kvalifikujemo na Mundijal, zabrinut sam za naš fudbal - istakao je on.

Šurbatović je dodao da predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću nije pozlilo kada je video zastavu na avionu.

- Nikome nije pozlilo, nije niko od nas video hrvatsku zastavu, mi to nismo znali sve pred ulazak predsednika, kada me potpredsednik Nedimović nazvao i rekao za problem. Ja sam poslednji čovek koji bi angažavao hrvatski avion, a stojim i iza mog saradnika - rekao  je generalni sekretar FSS.

Zatim je progovorio i o ugovor koji je FSS produžio selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju pre mesec dana.

- On je insistirao na novom ugovor, a Savez je odlučio da produži saradnju. Ja kao generalni sekretar sam morao to da odobrim - podvukao je Šurbatović.