27.06.2024.

11:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pao negativan rekord u Nemačkoj! Sudija pogubio konce pa podelio 18 kartona

Svako ko je sinoć rešio da makar na nekoliko minuta prati duel Češke i Turske imao je šta da vidi. Doduše - najmanje je tu bilo fudbala, iako se radi o Evropskom prvenstvu, ali je utakmica odigrana u Hamburgu ponudila veliku borbu na obe strane. Četa Ivana Hašaka je nakon 20ak minuta ostala sa igračem više pošto je dva žuta kartona dobio Antonin Bahar, već tada bilo je jasno da glavni arbitar Ištvan Kovač gubi konce. 

Iako je, iskusnog Rumuna, UEFA delegirala kao jednog od najboljih svetskih arbitara, Ištvan Kovač i njegov tim nisu se proslavili. Istina, imali su težak zadatak da drže disciplinu na utakmici gde je, stiče se utisak, bilo mnogo više tuče nego fudbala, ali su na testu zrelosti Rumuni pali. 

O tome dovoljno govori drugo poluvreme budući da je Ištvan Kovač imao nekoliko očiglednih grešaka. Bunili su se iz oba tabora, a Rumun je, bez mnogo razmišljanja delio žute kartone. Na kraju - totalni haos. Turci su golom Čeniga Tosuna došli do pobede i plasmana u osminu finala, a nakon svega što se desilo na meču bilo je i za očekivati da dođe do opšte tiče među igračima oba tima.

Informer

 

Kokču i Souček prvi su se sukobili, vrlo brzo su se uključili i ostali igrači iz obe reprezentacije, a Ištvan Kovač je nastavio da deli kartone iako je utakmica već bila završena. Na kraju, Rumun je ispisao nove stranice fudbalske istorije budući da je na jučerašnjem meču oboren rekord po broju podeljenih kartona - bilo ih je čak 18 (16 žutih i dva crvena). 

Oba crvena kartona zaradili su Česi, prvo Barak, a potom i Tomas Čori zbog svađe sa Turcima. Sa druge strane, čak 11 fudbalera Vinćenca Montele dobili su javne opomene .

Vred napomenuti da se ovaj rekord ne odnosi samo na Evropska prvenstva već na sva velika takmičenja. Prethodni rekord držao je Valentin Ivanov. Ruski arbitar je na Mundijalu, takođe u Nemačkoj, 2006. godine na utakmici Portugala i Holandije podelio čak 16 javnih opomena.