27.06.2024.

12:47

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Nisu godine samo broj... Ronaldo iza sebe ima najgori turnir u karijeri!

Stigao je Kristijano Ronaldo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj kao najbolji strelac u istoriji kontinentalnih smotri budući da je postigao čak 14 golova. Želeo je superstar Al Nasra da svoj rekord pojača tokom grupne faze, ali u toj nameri nije uspeo. Naprotiv. Kristijano Ronaldo iza sebe ima najgori start velikog turnira ikada pošto mu se prvi put u karijeri desilo da se u grupi nije upisao u strelce! 

Portugal je svoje učešće u grupi F završio porazom od Gruzije, ali su pitanje plasmana u nokaut fazu takmičenja rešili ranije. Četa Roberta Martineza biće učesnik osmine finala, no, pravo je pitanje da li će iskusni Španac u narednom meču "trpeti" frustracije Kristijana Ronalda. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena očajnički je pokušavao da se upiše u strelce, neretko je forsirao, bio sebičan i tako kvario akcije svog tima. Ipak, ništa od toga nije mu pomoglo da zatrese mrežu rivala. 

Informer

 

Pre poraza od Gruzije, Portugalci su savladali Tursku sa 3:0, Češku sa 2:1, ali na tim utakmicama Ronaldo se nije upisao u strelce. No, stručnjaci širom sveta veruju da će legendarni napadač pokazati svoje pravo nice u nokaut fazi Evropskog prenstva. Njih u osmini finala očekuje duel sa Slovencima, a onda sledi pakao. 

Format Evropskog prvenstva ove godine bio je surov i na jednoj strani žreba nalaze se gotovo svi favoriti za osvajanje titule. Na istom delu kostura su Španija, Nemačka, Portugal, Francuska i Belgija. Sa druge strane, Engleska, Italija i Holandija glavni su favoriti da se domognu finala na kontinentalnoj smotri.