27.06.2024.

14:23

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

Stojković uzeo 7.500.000 evra, a kaže da ne živi od plate selektora!

To da se funkcije ne drži kao pijan plota takođe je upitno, pošto ni dva dana nakon teškog fijaska na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nije ponudio ostavku i otišao sa mesta selektora nacionalnog tima. Podsetimo, Srbija je u utorak veče eliminisana sa turnira u Nemačkoj, pošto je grupnu fazu završila sa svega dva osvojena boda. Ekipa koju je predvodio Stojković igrala je ubedljivo najgori fudbal i ostavila je najgori utisak, a protiv njega su se pobunili i neki od najiskusnijih igrača.

Prema nezvaničnim podacima, selektor Srbije je u poslednje tri i po godine na ime plata, bonusa i nagrada zaradio preko 7,5 miliona evra. Uprkos tome, tvrdi da ne živi od ovog posla, mada retko ko će u to poverovati.

- Volim svoju zemlju i svoj posao, ali ne držim se funkcije kao pijan plota. Ne živim od ovoga, samo volim i dobro radim ovaj posao. Pitanje o ostavci nije za mene, ima ko o tome odlučuje - govorio je sinoć Stojković.

Mnogi postavljaju pitanje ako je već tako kako kaže, zašto dosad nije podneo ostavku i otišao sa mesta selektora! Odgovor verovatno leži u navodnoj odšteti od milion evra, koliko mu sleduje ako ga Fudalski savez smeni protiv njegove volje.

Informer

Umesto da konkretno odgovori na brojna pitanja, Stojković je preksinoć na aerodromu napao medije, kao da su oni krivi što on ne ume da vodi ekipu.

- Vi želite da pravite probleme gde ih nema. Ovo je idealna prilika za medije, ovako nešto ste jedva čekali, nemojte da se lažemo. Negativne stvari vama donose interesovanje. Smirite se malo sa pitanjima, ja nisam rijaliti. Sad udarajte i pljujte, tu sam da primam udarce - ljutito je pričao Piksi.

Javnost i navijači ne dele njegovo mišljenje, već glasno pozivaju na jedini preostali moralni čin Dragana Stojkovića, to jest ostavku na mestu izabranika prvog tima. Uprkos tome, nastavio je sa opravdanjima da je ekipa dala sve od sebe i da nije doživela debakl.

- Igračima ne možete ništa da zamerite. Nijanse su odlučivale. Mislili ste da ćemo dobiti "pet komada" od Engleza i da će nas svi redom pobeđivati. Sada pričate drugačije, ali tako ste mislili pre par meseci. Debakl je kad te neko pobedi 7:0, a toga nije bilo. Po vama smo bili loši, po meni nismo - zaključio je sinoć Stojković.