28.06.2024.

20:50

Foto: EPA Images

Sport

Kapiten Slovačke: Možemo da pobedimo Engleze ako budemo igrali timski!

Iako je četa Gareta Sautgejta završila na čelu Grupe C, njihova igra nije bila impresivna - posebno u duelima sa Danskom i Slovenijom, gde su nakon početne pobede nad Srbijom, osvojili samo po bod. 

Slovačka je, s druge strane, osigurala duel sa selekcijom "Gordog Albiona" prolaskom kroz grupu E sa četiri boda, nakon remija sa Rumunijom u poslednjoj utakmici.

Iskusni kapiten u redovima Frančeska Kalcone, Milan Škrinjar, smatra da bi mogli da trijumfuju nad favorizovanim rivalom jedino ako budu igrali timski, s obzirom da se Englezi oslanjaju na individualne kvalitete igrača u ekipi.

- Po mom mišljenju, oni se oslanjaju na kvalitet pojedinaca, znaju da imaju igrače koji mogu da prelome meč. Zbog toga mislim da možemo da ih pobedimo ako budemo igrali timski - poručio je Milan.

Informer

 

Škrinjar je takođe priznao i da će protivnici ući u predstojeći meč pod znatno većim pritiskom, s obzirom na negodovanje njihovih navijača nakon remija sa Slovenijom.

- Čak i u prvoj utakmici (pobeda 1:0 protiv Srbije) su igrali znajući da su oni Engleska i da moraju da "isporuče" rezultat. Mediji i navijači ih kritikuju posle mečeva, i biće pod mnogo većim pritiskom nego mi, što može da ide u našu korist - podvukao je slovački reprezentativac,