29.06.2024.

16:52

Foto: EPA Images

Sport

Poznati arbitri osmine finala EP! Evo kome je UEFA dodelila da sudi derbi!

Još ranije određeni su arbitri za prvi takmičarski dan osmine finala, kada se sastaju Švajcarska - Italija, odnosno Nemačka - Danska. Nešto kasnije izabrane su sudije u mečevima Engleska - Slovačka, kao i Španija - Gruzija. Sada je poznato i ko će deliti pravdu u dva meča koji se igraju prvog dana naredne sedmice.

Informer

Derbi runde igra se u ponedeljak, 1. jula od 18 časova u Diseldorfu, gde će snage odmeriti Francuska i Belgija. Odgovoran zadatak da deli pravdu u tako važnom meču, UEFA je dodelila švedskom arbitru Glenu Nibergu. Pomagaće mu zemljaci Mahbod Beigi i Andreas Sederkvist, dok će četvrti arbitar biti Donatas Rumšas iz Litvanije. Glavni u VAR sobi biće Holanđanin Pol van Bukel.

Informer

Istog dana od 21 čas u Frankfortu se sastaju Portugal i Slovenija. Glavni sudija biće Italijan Danijele Orsato, koji je bio arbitar meča Srbija - Engleska u grupnoj fazi. Njegovi pomoćnici biće Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini, a za četvrtog sudiju odabran je Espen Eskas iz Norveške. U VAR sobi sedeće Italijan Masimilijano Irati.

Tagovi: