29.06.2024.

21:01

Foto: REUTERS

Sport

Aršavin: Srbija je bila najgora na EP, možda se i ne sećate da je učestvovala

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija dali su jedan gol i primili dva na tri utakmice, završivši učešće bez pobede. Aršavin kaže da su "orlovi" najveće razočaranje. 

- Teško je izabrati tim koji je najviše razočarao. Reprezentacije deluju veoma loše, čak i favoriti. Ipak, izabrao sam Srbe - imaju dobrih igrača, ali ekipa je stigla rasturena. Selekor nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju, posebno u napadu. Sa impresivnim imenima, odlaze tako rano. O ovoj reprezentaciji nema šta da se kaže, možda se i ne sećate da su bili na Evropskom prvenstvu - ocenio je Aršavin za "Mač TV". 

Informer

 

Utisak mu je da Španija igra najbolje, a prognozirao je ishode svih mečeva osmine finala. 

- Španija je trenutno najbolja i verujem da će se plasirati u četvrtfinale. Kada je u pitanju duel Nemačka - Danska, Nemci ne pristaju da odlete tako rano, ali Danska sada nije isti tim kao pre nekoliko godina,. Verujem da će pobediti domaćin. U susretu Portugal - Slovenija je sve očigledno. Ronaldo mora da postigne svoje golove i Slovenija ide kući. Francuska - Belgija: Pomislili biste da je ovo bilo pre nekoliko godina, ali Francuska će proći dalje. Uprkos nejasnom učinku reprezentacije Holandije, kladim se na njih u meču sa Rumunijom. Austrija je iznenađenje turnira, Turci neće izdržati njihov pritisak... Engleska - Slovačka: iako Englezi ne igraju sjajan fudbal, jedva primaju golove, te mislim da neće imati problema - prognozirao je Rus.  

Informer

 

Zatim je otišao i korak dalje i pravio potencijalni kostur do finala. 

- Četvrtfinale: Španija - Nemačka. I pored toga što Nemci igraju kod kuće, verujem da će Španci imati više snage i da će proći dalje. Portugal - Francuska: Francuzi će moći da se izbore sa Ronaldom, a on će plakati i odigrati poslednju utakmicu na evropskim prvenstvima. Engleska - Švajcarska: Bajka Švajcaraca jednog dana mora da se završi, pa računam na Englesku. Holandija – Austrija: Verujem da će Austrijanci napraviti senzaciju i da će se plasirati u polufinale. Potom selede polufinala... Francuska - Španija: U finale bi trebalo da stigne iskusniji tim - Francuska. I nadam se da će se Mbape probuditi. Ako sve bude ovako, onda niko neće želeti finale Francuska-Austrija, pa će Engleska doći do finala. I pošto ne verujem u Gereta Sautgejta, biram Francusku, ona će postati šampion Evrope - procenio je Rus, a ostaje da vidimo hoće li pogoditi.