29.06.2024.

23:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

Spektakl u Dortmundu! Pljusak, prekid pa dominacija Nemaca! (FOTO)

Domaćin je od prvog minuta krenuo agresivno ka golu rivala, nošen fantastičnom podrškom navijača sa tribina. Takav pristup se isplatio već u četvrtom minutu kada je Šloterbek savladao Šmajhela, međutim arbitar Majkl Oliver je nakon sugestije iz VAR sobe poništio pogodak zbog prekršaja nad golmanom Danske. Nastavili su "panceri" da vrše pritisak i stvaraju šanse, ali se rezultat nije menjao. Sredinom prvog poluvremena Skandinavci uspevaju da uspostave balans na terenu i polako prenose težište igre na polovinu koja pripada Nemcima.

Informer

Utakmica je prekinuta u 35. minutu kada se jako nevreme sručilo na Dortmund. Nekoliko udara groma u neposrednoj blizini stadiona nateralo je Olivera da igrače dva tima pošalje u svlačionicu, a prekid je potrajao više od 20 minuta.

Informer

Kada je utakmica nastavljena, viđena su dva velika uzbuđenja do kraja prvog poluvremena. Najpre je udarac Haverca iz neposredne blizine sjajno zaustavio Šmajhel, da bi nedugo zatim Nojer na drugoj strani stigao do lopte u poslednjem trenutku ispred Hojlunda.

Informer

Nova drama viđena je na početku drugog poluvremena, kada je poništen pogodak Joakima Andersena zbog ofsajda, a ponovo je reagovala VAR soba. Za samo nekoliko minuta štoper Danske je prešao je put od nesuđenog junaka do tragičara. Lopta ga je pogodila u ruku posle čega je Oliver pokazao na belu tačku, još jednom posle komunikacije sa kolegama u VAR sobi.

Informer

Odgovornost je preuzeo Kai Haverc koji je preciznim udarcem savladao Šmajhela i postigao svoj drugi gol na Evropskom prvenstvu. Nemačka je tako povela od 53. minuta! Prvotimac Arsenala je mogao da reši pitanje pobednika kada je u 59. minutu izašao jedan na jedan sa Šmajhelom, ali je bio neprecizan.

Informer

Usledio je period utakmice u kojem su "panceri" kontrolisali dešavanja na terenu. Iz takvog odnosa snaga, domaćin je duplirao vođstvo u 68. minutu. Bio je to mat u dva poteza, kada je Šloterbek poslao dugu loptu sa svoje polovine, a Musijala umakao čuvaru i pogodio mrežu Danaca. Za prvotimca Bajerna to je bio treći pogodak na turniru, čime se izjednačio sa Žoržom Mikautadzeom na čelu liste strelaca.

Informer

Pokušali su Danci do kraja da se vrate u meč, međutim odbrana Nemaca je izdržala sve nalete rivala, a imali su "panceri" i nekoliko prilika da dođu do ubedljivijeg trijumfa. Florijan Virc je postigao gol u nadoknadi, ali je i on poništen zbog ofsajda. Ostalo je 2:0 za domaćina Evropskog prvenstva, koji nastavlja pohod na četvrtu evropsku krunu, dok Skandinavci pakuju kofere.

Puleni Julijana Nagelsmana ime rivala u četvrtfinalu saznaće u nedelju uveče, posle meča u kojem se u Kelnu (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) sastaju Španija i Gruzija.