30.06.2024.

10:14

Foto: EPA

Sport

Rajevac spušta loptu: Ne idite u krajnost, Piksi možda ostane

"Orlovi" su na kontinentalnom šampionatu učešće u grupi C završili kao poslednji sa dva osvojena boda i jednim datim golom. To nije bilo dovoljno za prolaz dalje, a navijači su ih dočekali na nož.

Rajevac ističe da ne bi trebalo donositi preuranjene zaključke i praviti predstavu od neuspeha.

Informer

- Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja. Nije bilo tako loše na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Na žalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu hteli da budu selektori. Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima - ocenjuje Rajevac za Novosti. 

Informer

 

Ukoliko ipak bude promene, Rajevac je za domaćeg stručnjaka pre nego za stranca. 

- Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju, jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja - objašnjava trener.