30.06.2024.

10:50

Foto: printscreen

Sport

Drama na utakmici! Policija upala na stadion zbog maskiranog muškarca na krovu (VIDEO/FOTO)

Nikome nije poznato kako je tamo dospeo, pre ili za vreme meča, ni šta je radio na krovu, ali je nakon hitne intervencije policije završio sa lisicama na rukama.

Naime, nepoznati muškarac se šetkao po krovnim gredama, a nakon što nije reagovao na poziv policije da siđe, organi reda su čak izvukli pištolje. Nakon pretnji oružjem maskirani muškarac, koji je nosio ranac, predao se policiji koja mu je skinula masku, stavila mu lisice i odvela ga u policiju. Nemački mediji prenose da još nema dokaza da je nameravao da povredi navijače na stadionu u Dortmundu. 

Policija u Nemačkoj je već u stanju pripravnosti. Do haosa je došlo i na meču između Portugala i Turske kada je čak nekoliko navijača utrčalo na teren za vreme utrakmice kako bi se slikali s Kristijanom Ronaldom.

Jedan navijač je čak skočio sa krova tunela ispred Portugalca, ali na sreću ga nije povredio jer je obezbeđenje brzo reagovalo. Policija je zbog svega pojačala sigurnosne mere. Nemački Bild tvrdi da je oko 22.000 policajaca angažovano za osiguranje Evropskog prvenstva. Raspoređeni su na granicama, stadionima, javnim mestima, aerodromima, železničkim stanicama...