30.06.2024.

14:46

Foto: EPA

Sport

Nisam išao na EP, to je najveći poraz u mojoj karijeri! Srpski fudbaler otvorio dušu!

Ofanzivni vezista grčkog Panatinaikosa u izjavi za tamošnje medije pričao je o toj situaciji i ne skriva da ga i dalje boli to što ga je Dragan Stojković Piksi izostavio sa spiska reprezentativaca. Đuričić se nakon toga oglasio, poželeo sreću reprezentaciji i najavio povlačenje iz nacionalnog tima, a sada kaže da ne može da prežali to što nije bio deo "orlova".

Odluku da ne ode na Evropsko prvenstvo smatra najvećim porazom u svojoj karijeri.

- Prošlu godinu sam počeo vrlo dobro, ali osećao sam pritisak, jer nisam bio standardan. Sve je to uticalo na mene, razmišljao sam da li ću biti u timu Srbije za Prvenstvo Evrope. Na kraju nisam otišao. To je bio veliki poraz za moju celu fudbalsku karijeru. Verujem da ću ove sezone biti bolji i opušteniji - poručuje Đuričić za grčke medije sa priprema svog tima u Austriji.

Informer

Panatinaikos je ovog leta pojačao reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović, a za taj klub nastupa i Filip Mladenović. Obojica su bili deo tima Srbije u Nemačkoj, a Đuričić veruje da će doskorašnji defanzivni vezista Hetafea predstavljati veliko pojačanje.

- Maksimovića poznajem dugo, bili smo zajedno u reprezentaciji skoro deset godina. On je momak jako dobrog karaktera, ako se dobro prilagodi, biće veoma važan pojedinac za ovaj tim. Nadam se da će vrlo brzo doći - kaže Đuričić.