Autor: Informer.rs

30.06.2024.

22:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

"Furija" baš furiozna! Španija u četvrtfinalu, senzacionalni Gruzini idu kući!

Gruzini su samo poveli posle autogola Le Normana u 18. minutu, izjednačio je Rodri u 39, a onda je u drugom poluvremenu "furija" odigrala furiozno i golovima Ruiza u 51, Vilijamsa u 75 i Olma u 83. minutu eliminisala najprijatnije iznenađenje na EURO 2024.

Španija je od početka nametnula svoj ritam igre, imali su više loptu u nogama, nekoliko dobrih prilika, ali Gruzijci su uspeli da ih šokiraju.

U 18. minutu prvi izlet Gruzijaca pred golom "furije" i - gol! Kakabadze je ubacio loptu, a Le Normand postiže autogol za vodstvo Gruzije od 1:0.

Informer

 

Nakon šoka Španci su nastavili sa svojom igrom, imali su dve dobre prilike preko Jamala i Vilijamsa.

U 39. minutu na semaforu 1:1. Rodri je lepo šutirao sa 20 metara i pogodio za izjednačenje, ništa nije mogao večeras sjajni golman Mamardašvili. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena, Kvarackelija je mogao ponovo da šokira Špance. Primetio je da je golman Simon izašao ispred gola, šutirao je sa centra, a lopta je otišla malo pored gola.

Naredni ozbiljniji napad Španije i gol. U 51. minutu Jamal je centrirao, a Ruiz glavom pogađa za vodstvo Španije 2:1.

Informer

 

Gruzija je nakon drugog gola Španije nastavila sa svojom igrom, čekali su šansu iz kontre i dočekali jednu u 69. minutu, ali u završnici loše je šutirao Citaišvili.

U 74. minutu Španiji je poništen pogodak, ali dva minuta kasnije nije bilo spasa. Fenomenalan gol postiže Vilijams za vodstvo Španije od 3:1.

Do kraja utakmice u Kelnu bilo je još prilika pred golom Gruzije, a Olmo u 83. minutu postiže još jedan lep pogodak za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U četvrtfinalu ćemo da gledamo pravi klasik jer će se sastati Španija i domaćin Nemačka. Taj susret se igra 5. jula od 18 sati u Štutgartu.