01.07.2024.

06:05

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Hrvati, tišina, gledajte u svoje dvorište! Brukaju se, a udaraju po Piksiju i "orlovima"

Tako je nekadašnji fudbaler Branko Strupar, bivši igrač Derbi Kauntija, Genka i Dinamo Zagreba, u analizi učešća soptvene reprezentacije pričao o Srbiji, pa je za Index rekao da je naša ekipa izgledala posvađano na utakmicama Evropskog prvenstva.

Piksi je egotrip

- Mi smo dostojanstveno istrpeli neuspeh na Euru. Srbi su išli s previsokim očekivanjima, a imali su tešku grupu. Što je najbolje, u prvoj utakmici i porazu nisu igrali loše protiv očajne Engleske. Gledao sam Srbiju na Euru i prvo što primećujem je da im ekipa izgleda posvađano na terenu - kazao je Strupar.

Ponašanje selektora Draganan Stojkovića nazvao je čudnim.

- Piksi je veliki egotrip, a nema kontrolu nad zvezdama. Čudno se ponašao u Nemačkoj, davao nesuvisle odgovore. Ne mogu tvrditi da je bio pijan, ali bio je jako čudan. Uglavnom, Srbi su šampioni proizvodnje nemira kada im je mir najviše potreban.

Informer

Prokomentarisao je i izjavi kapitena Srbije Dušana Tadića, koji je posle poraza od Engleza (1:0) bio ljut jer je meč počeo sa klupe, pa je rekao da je najbolji igrač u ekipi, najspremniji, da zaslužuje da igra od prvog minuta.

- Onda ona Tadićeva izjava nakon što nije bio starter, da je on najbolji i mora da igra. Pa, moraš biti đon-obraz ako ne startuješ, a to kažeš. To ne bi rekli Ronaldo i Mesi u najboljim danima. Takve stvari ruše atmosferu u ekipi i timski duh. Nedopustivo je i ono što je napravio njihov golman Vanja Milinković-Savić, koji se usred Evropskog prvenstva potukao u kafiću - poručio je Strupar, a Hrvati bi mogli malo sebi da se okrenu jer ni oni nisu briljirali u Nemačkoj.