01.07.2024.

23:53

Foto: EPAIMAGES

Sport

Luda statistika ide na ruku Austriji, Rangnikova četa uvek pobeđuje utorkom! Turci, čuvajte se!

Stigla je Austrija na Evropsko prvenstvo sa samo jednim ciljem - proći grupu. Ipak, četa Ralfa Rangnika uspela je mnogo više od toga budući da su prošli u osminu finala i to kao prvi ispred Francuske i Holandije. Rival u nokaut fazi biće im selekcija Turske, a nakon sjajnih igara u grupi Austrija sa razlogom ima ulogu favorita. 

Optimizam među Austrijancima je ogroman, a na ruku im ide i potpuno luda statistika. Naime, od dolaska Ralfa Rangnika na mesto selektora, Austrijanci najbolje rezultate beleže utorkom, a baš sutra, odnosno - u utorak, igraju osminu finala protiv Turske. 

Austrija je od dolaska Rangnika šest mečeva odigrala utorkom i svih šest je dobila. Da im taj dan "odgovara" mogla je da oseti i Srbija pred Evropsko prvenstvo. Austrijanci su tada u Beču slavili sa 2:1.. 

Sve je počelo u junu 2023. godine kada su prvi put pobedili u utorak - Švedsku 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Revanš odigran u Stokholmu takođe je odigran u utorak, Austrija je tada slavila sa 3:1. 

Sledeća pobeda utorkom stigla je u novembru iste godine kada su savladali Nemačku sa 2:1, a potom i svog narednog rivala u osmini finala - Tursku! Tada je četa Ralfa Rangnika deklasirala Turke sa 6:1. Prošle nedelje, Rangnik i njegovi igrači proslavili su pobedu od 3-2 u poslednjem grupnom meču protiv Holandije, opet u utorak.

Loša vest je da će im sutrašnji meč biti poslednji u utorak tokom Evropskog prvenstva.