01.07.2024.

23:28

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ronaldo zaplakao zbog srpskog zeta! Oblak odbranio penal legendarnom Portugalcu (VIDEO)

Stigao je Kristijano Ronaldo na Evropsko prvenstvo kao najbolji strelac u istoriji kontinentalnih takmičenja. Na turniru u Nemačkoj njegov rekord niko neće oboriti, pitanje je da li će ikada, ali... U dosadašnjem delu EURA legendarni Portugalac još uvek se nije zatresao mrežu. 

Najbolju šansu imao je večeras u 104. minutu utakmice protiv Slovenije. Portugalci se bore za mesto u četvrtfinalu, a žilava četa Matjaža Keka uspešno im odoleva. Ipak, u finišu prvog produžetka Vanja Drkušić srušio je Dioga Žotu u kaznenom prostoru. Utisak je, prestrogo je Danijele Orsato pokazao na belu tačku...

Kristijano Ronaldo je postavio loptu na belu tačku, stvorila se gužva, pokušali su Slovenci da mu pokvare koncentraciju i uspeli su. Srpski zet - Jan Oblak, pročitao je Kristijana Rolanda, bacio se na pravu stranu i zaustavio njegov udarac, a sasvim sigurno produžio nade "zmajčeka" da mogu do novog bodviga na Evropskom prvenstvu. 

Koliko je teško promašen penal pao Ronaldu videlo se tokom pauze između dva produžetka budući da je kapiten Portugala plakao kao malo dete. Tešili su ga saigrači, ali ništa nije pomoglo... U jednom momentu na video bimu pojavila se i njegova majka koja je takođe plakala.