01.07.2024.

23:58

Foto: EPAIMAGES

Sport

Heroj Portugalaca - Diogo Kosta! Golman odbranio tri penala i poslao "navigatore" u četvrtfinale (VIDEO)

Šteta... Zaslužila je Slovenija više od eliminacije, ako ništa drugo makar zbog zalaganja! Izabranici Matjaža Keka ostavili su srce na terenu tokom grupne faze, došli do osmine finala u konkurenciji Srbije, Engleske i Danske, a večeras pružila maestralnu partiju protiv Portugala. Imali su "zmajčeki" šansu da u 115. minutu preko Benjamina Šeška režiraju čudo, nije im se dalo, a onda je muke Portugalaca prekinuo Diogo Kosta. 

Golman Porta dobio je prednost u poslednjih godinu dana među stativama, a večeras je svoje status zabetonirao. Kosta je postao heroj Portugala pošto je u, već pomenutom, 115. minutu zaustavio šansu Benjamina Šeška, a potom u  penal seriji odbranio tri kaznena udarca Slovencima. 

Prvo je pročitao Josipa Iličića, nakon toga i Juru Balkoveca, a za kraj Diogo Kosta odbranio je penal Benjamina Verbiča. Golman Porta sačuvao je čast Portugala, Kristijana Ronalda i Roberta Martineza. "Navigatori" posle drame idu u osminu finala, zasluženo ili ne - drugo je pitanje. Sigurno je da je Slovenija, zbog svega što je pokazala u Nemačkoj, zaslužila više.