02.07.2024.

23:36

Foto: EPAIMAGES

Sport

Poznati svi parovi četvrtfinala, sada kreće ono pravo! Osam najboljih u borbi za titulu šampiona Evrope!

Grupna faza je bila zagrevanje, osmina finala poslednji filter pred ono pravo - samu završnicu Evropskog prvenstva. Nakon 20ak dana uzbuđenja na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj saznali smo koje ekipe će se naći u četvrtfinalu! Kompletan kostur je poznat i sada je, ako do sada nije bilo, potpuno jasno da nas očekuje izuzetan fudbal u narednim danima. 

Poslednji voz danas su uhvatile reprezentacija Holandije koja je savladala Rumuniju sa 3:0, a potom i selekcija Turske. Četa Vinćenca Montele je nakon spektakularne utakmice u Lajpcigu savladala Austriju sa 2:1 i tako se nakon punih 16 godina vratila među osam najboljih u Evropi. U četvrtfinalu ih očekuje upravo duel protiv "lala", a taj meč na programu je 6. jula od 21 čas na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu. 

Pobednik tog duela u polufinalu se sastaje sa boljim iz meča Švajcarska-Engleska. Izabranici Murata Jakina izgledaju izvanredno tokom čitavog Evropskog prvenstva, u osmini finala su eliminisali aktuelnog šampiona - Italiju, a budući da su Gordi Albioni ostavili slab utisak ne treba da se iznenadimo ukoliko "sajdžije" 6. jula u Diseldorfu nadigraju indisponiranu četu Gereta Sautgejta. 

Informer

 

Budući da je jasno kako izgleda donji deo žreba - izvesno je da nas u gornjem očekuje paklen fudbal! 

Čast da otvore seriju četvrtfinalnih mečeva imaće reprezentacije Portugala i Francuske. "Navigatori" su, teže nego što se očekivalo, a i uz mnogo sreće, uspeli da savladaju Sloveniju u osmini finala. Meč je završen nakon penala, ali je bio jasan pokazatelj da četa Roberta Martineza još uvek nije uhvatila pravu formu na kontinentalnoj smotri. Do sada su uspeli da se "provlače", no, za pobedu protiv Francuske trebaće im mnogo više od sreće. 

Ruku na srce, nisu ni "trikolori" briljirali, ali su daleko lakše stigli u četvrtfinale, uz to - imali su i teži posao. Dešamova četa je na putu među osam najboljih imala Holandiju u grupi i Belgijance u osmini finala. Golom Randala Kolo Muanija Francuska je uspela da se plasira u narednu fazu takmičenja i zakaže duel sa Portugalom. Taj meč na programu je 5. jula od 18 časova u Hamburgu. 

Istog dana, ali od 21 čas očekuje nas finale pre finala pošto će se u Štutgartu sastati dve reprezentacije koje su u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva pokazale najviše - Nemačka i Španija! 

Informer

 

Nemci su se prošetali kroz grupu, a potom bez mnogo muke eliminisali Dansku. Četa Julijana Nagelsmana igra sjajno na krilima Florijana Virca, Kai Haverca, Toni Krosa i Džamala Musijale, ali ih kroz tri dana očekuje najteži izazov - Španija. 

Izabranici Luisa de la Fuentea su na Evropsko prvenstvo stigli tiho, malo ko ih je svrstavao u prvi red favorita, ali nakon četiri sigurne pobede "furija" je glavni pretendent na titulu u Nemačkoj. U osmini finala su imali "lak zadatak" protiv Gruzije i slavili sa 4:1, te je izvesno da će Španci imati snage za ono što ih očekuje 5. jula. 

SVI PAROVI ČETVRTFINALA: 

Portugal - Francuska (5. jul od 18 časova - Hamburg)

Nemačka - Španija (5. jul od 21 čas - Štutgart) 

Engleska - Švajcarska (6. jul od 18 časova - Diseldorf) 

Turska - Holandija (6. jul od 21 čas - Berlin)