28.07.2024.

21:55

Foto: EPA

Sport

Kraj za još jednog srpskog sportistu! Lajović eliminisan na startu Igara!

Nažalost, srpski tim na Olimpijskim igrama od večeras je manji za jednog člana. Teniser - Dušan Lajović, eliminisan je na startu turnira u Parizu pošto ga je nakon velike borbe u prvom kolu savladao Maksimilijan Marterer sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:3). Nemački as tako je produbio krizu srpskog tenisera u 2024. godini...

Oprezno je Lajović ušao u meč, snažnim servisima dolazio je do svojih gemova, ali je prvi i posustao. Srpski teniser u osmom gemu nije iskoristio četiri brejk lopte, Nemac je to vešto okrenuo u svoju korist, već u narednom gemu došao do brejka i priveo posao kraju u prvom setu. 

Već u prvom gemu drugog seta Nemac je došao do novog brejka. Delovalo je da će Lajović vrlo brzo biti eliminisan, ali se Srbin nije predao bez borbe. Razigrao se popularni Duci, odlično servirao i preokrenuo rezultat. Odluka o osvajaču drugog seta pala je u taj-brejku, tamo je Lajović dominirao i najavio eventualni preokret. 

Od toga nije bilo ništa... Lajović je došao do brejka na startu trećeg seta, ali je to bilo sve od srpskog tenisera. Merterer se u potpunosti vratio u meč, napravio dva brejka i režirao veliko iznenađenje. Nemac će u drugom kolu Olimpijskih igara igrati protiv Feliksa Ože Alijasima.