06.02.2015.

22:00

Foto:

Sport

TUŽNA SUDBINA MASKOTE PARTIZANA Miša Tumbas živi u hrpi đubreta

 

 

Najpoznatiji navijač Partizana Miroslav Gajić (60) poznatiji kao Miša Tumbas živi u smeću do guše! Ljubimac "grobara" dane provodi u nezavršenoj kući u Bariču blizu Obrenovca bez struje, vode i osnovnih uslova za život.
Reporter Informera posetio je juče Mišu u njegovom domu. Sa širokim osmehom otvara kapiju dvorišta i ljubazno nas poziva u svoju kuću, koja više liči na lokalnu deponiju nego na nečiji dom.
- Izvinite na neredu. Nema ko da mi počisti, a ja ne mogu sam. Pazite kuda gazite jer ima polomljenih tegli i flaša. Ajte ovamo, manji je krš u ovoj sobi - maše rukom Miša dok ga nekako pratimo kroz uske hodnike natrpane hartijom, kesama i ubuđalom hranom.

Smrzava se

Na naše pitanje kako živi u ovakvom haosu nevoljno odgovara:
- Šta da vam kažem? Snalazim se. Pomaže mi moja komšinica Goca, ali ne može žena još i da mi čisti. Spavam na podu maltene. Nemam čime da se grejem. Ide valjda toplije vreme - nada se Tumbas.

Nisu me tukli, zvezdaši me vole

Iako se u medijima pojavila informacija da je pretučen, Miša to negira.
- Zvezdaši me nisu tukli, oni me vole. Kada me sretnu na ulici, šale se na moj račun. Čak mi i daju pare. Niko me nije ni pipnuo - izričit je Tumbas, iako mu je nos bio krvav.
- Krv mi curi jer sam pio hladnu "koka-kolu". Masnice su odranije. Sam živim, pa mi se desi da padnem. Napišite da me niko nije tukao, molim vas - priča neuverljivim glasom dobroćudni Baričanin.


Da je najveći problem đubre, bilo bi dobro. Nesnosan smrad ispunjava vlažne i prljave zidove ove trošne udžerice. Krov na nekoliko mesta prokišnjava.
- Borim se nekako. Nisam stalno ovde. Prošlu noć sam proveo u bolnici na Banjici. Nije mi bilo dobro. Idem na utakmice, šetam, grejem se po autobusima. Skoro sam imao potres mozga, pa su mi dali gomilu lekova. Grlo mi se suši od njih - nastavlja svoju priču Miša.

Svi mu pomrli

Otac, majka i brat ovog jadnog čoveka preminuli su davno. Kaže da ima sinovca negde u Beogradu, ali nisu u kontaktu.
- Kad sam kod kuće, ležim, razmišljam, maštam da je sve drugačije. To me ispunjava. Onda odem kod Goce na kafu i kolače. Niko mi ne dolazi. I ne treba. Pa gde bih ga primio? - dodaje ovaj vatreni "grobar".

 

Informer


Na pitanje da li ima neku želju koju bi mu eventualno neko mogao ispuniti Miša odgovara kao iz topa:
- Rođendan mi je 22. februara. Punim 61 godinu. Voleo bih vi da dođete i svi moji "grobari". Eto to bi mi bio najveći poklon. Biće i torta - kaže Miša.
Dok za nama zatvara kapiju svog imanja, Tumbas nas moli za jedno:
- Poručite Duletu Vujoševiću da se ne sekira zbog mene. Dobro sam ja. Držim se. A mojim "grobarima" poručujem da ne brinu što je Gagić otišao. Naći ćemo mi drugog igrača. Jedino ih molim da mi oproste što ne idem na vaterpolo. Doktor mi zabranio - dobacuje preko tarabe Miša Tumbas.

 

 

 

Tagovi: