23.02.2015.

09:14

Foto:

Sport

"MLEKADŽIJE" NEMAJU NI ZA MLEKO Igrači Parme od jula praznih džepova

 

Dok fudbalski savez Italije i liga čine sve da pomognu Parmi da ne ode u bankrot, fudbaleri se pitaju kada će dobiti prvu platu još od jula!

Kapiten "mlekadžija" Alesandro Lukareli ispričao je za "Gazetu delo sport" da fudbaleri od predsednika Đampjera Manetija otkako je došao u klub nisu dobili ništa osim golih obećanja.

- Više od 200 porodica živi od kluba. Od Manetija nismo videli ni evro otkako je došao u Parmu. U kasi nemamo novca čak ni redare da platimo da bismo mogli da igramo utakmice - ogorčen je Lukareli.

Lider "mlekadžija" za probleme u kojima je Parma, a procenjuje se da je klupski dug neverovatnih 197 miliona evra, najviše krivi fudbalski savez i ligu.

- Znali su sve vreme šta se događa i nisu ni prstom mrdnuli da se bilo šta promeni. Sada jedino što pokušavaju je da sačuvaju Parmu da ne ode u bankrot - ljut je Lukareli.

Kapiten Parme kaže da su još pre dve godine počeli problemi, kada je predsednik bio Tomazo Đirardi.

- Stalno smo dobijali plate u poslednjem trenutku i to nam je postalo sumnjivo - kaže Lukareli.

Igrači su dali ultimatum predsedniku Manetiju da hoće novac inače neće igrati, čak i ako savez dozvoli Parmi takmičenje. Klupski računi su blokirani, kasa je prazna, ali po običaju lider žuto-plavih poručuje da će isplatiti fudbalere.

Sve zvuči kao da je Srbija zemlja porekla...

Tagovi: