24.02.2015.

22:59

Foto:

Sport

LIGA ŠAMPIONA: Mesi promašio penal, Suarez slomio Siti - 2:1

 

Barselona i Juventus slavili su u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona. Katalonci su u Mančesteru savladali Siti sa 2:1 golova Luisa Suareza, dok je Aguero vratio nadu "građanima", ali i Hart pošto je u 94. odbranio penal Lionelu Mesiju.

U Torinu, "stara dama" je bila bolja od Borusije Dortmund takođe sa 2:1. Strelci da domaćine bili su Tevez i Morata, dok je Marko Rojs spasio čast Nemaca. 

Srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov iz Sitija i Neven Subotić, as Dortmunda, nisu bili ni na klupi svojih timova. 

Barselona je prva stigla do vođstva u Mančesteru. Pogrešio je kapiten Sitija Kompani na ivici kaznenog prostora, praktično servirao loptu Suarezu, koji donosi prednost Kataloncima - 1:0.

Noćne more će domaćini imati zbog Luisa Suareza. Urugvajac je postigao drugi pogodak za Katalonce i možda jednom nogom već uveo svoj tim u četvrtfinale.  Posle slaloma Mesija Đordi Alba je ubacio loptu u prazan prostor, a Suarez sa oko tri metra lako duplirao vođstvo - 2:0.

Dani Alveš je do kraja poluvremena mogao gostima da donese veću sprednost. Želeo je da lobuje Harta, ali je umesto toga pogodio prečku, pa je ostalo 2:0, pošto ni Samir Nasri nije uspeo da savlada Ter Štegena u prvom minutu sudijske nadoknade. 

AP/Photo

Edin Džeko je početkom drugog dela mogao da smanji rezultat i vrati Siti u igru, ali je sa oko pet metara slabo šutirao, pa je golman lako uhvatio tu loptu. Pokušaj Serhia Aguera u 54. minutu završio je tik pored gola, a samo nekoliko minuta kasnije Ter Štegen je zaustavio i solidan pokušaj Demikelisa.

Vraća Aguero u 69. minutu Siti u igru. Postiže 11. gol u Ligi šampiona. Silva je odložio loptu Agueru, a njemu nije ovog puta bilo teško da nastavi golgetersku seriju. Siti je u 74. minutu ostao bez Klišija, koja je dobio drugi žuti karton. 

Lionel Mesi je u 93. minutu sudijske nadoknade mogao Barsi da donese ubedljivu pobedu. Dosuđen mu je penal, Hart mu je prvo odbranio, a onda je Argentinac glavom loptu poslao pored gola.

Ovo je bio četvrti promašen penal Mesija od poslednjih sedam.

Juventus je do vođstva protiv Dortmunda stigao u 13. minutu utakmice. Morata je poveo kontranapad, ubacio loptu na pet metara. Vajdenfeler je ispucao tu loptu, ali samo do Teveza koji postiže četvrti gol u Ligi šampiona pove sezone.

Nije dugo trajalo slavlje "stare dame" u Torinu. Pogrešio je Kjelini, izgubio loptu, niko nije mogao da mu pripomogne, a Rojs je lako na tome profitirao i rutinski matirao Bufona za 1:1.

AP/Photo

Juventus je prednost vratio dva minuta pre kraja poluvremena. Pogba je sjajno ubacio loptu s leve strane, koja je došla do peterca gde potpuno sam Morata nije imao problema da pošalje tu loptu u gol - 2:1 .

U nastavku su se domaćini svim silama trudili da došu do egala, ali Juventus ipak sa golom prednost odlazi na revanš na "Vestfalenu".

Liga šampiona, osmina finala

Mančester siti - Barselona 1:2 ( Aguero 69 - Suarez 16, 30)

Juventus - Borusija Dortmund 2:1 (Tevez 13, Morata 43 - Rojs 18)

Tagovi: