18.03.2015.

16:19

Foto:

Sport

KUP SRBIJE: Čukarički na korak od istorijskog finala

 

 

Fudbaleri Čukaričkog na korak su od istorijskog plasmana u finale Kupa Srbije, pošto su u prvoj utakmici polufinala na svom terenu savladali Voždovac sa 2:0 (2:0). Oba gola postigao je veteran Nenad Mirosavljević, u 14. i 40. minutu.

"Zmajevima" će biti dodatno teško da u revanšu stignu prednost Čukaričkog, jer su u finišu utakmice ostali bez dvojice igrača, Pavlovića i Zlatkovića, koji su dobili crvene kartone.

Čukarički je bio bolji rival i zasluženo je dobio meč, uz dve prave golgeterske reakcije iskusnog Mirosavljevića. Gosti maltene da nisu čestito ni zapretili tokom 90 minuta, pa će morati daleko bolje da odigraju u drugoj utakmici ako žele da se probiju do finala Kupa Srbije.

 

Tok meča:

- GOL! Vodi Čukarički od 13. minuta! Centrirao je Brežančić sa leve strane, a Mirosavljević je ostao potpuno sam i sa devet-deset metara glavom pogodio mrežu Voždovca - 1:0.

- Dve sjajne šanse Čukaričkog u 28. minutu. Najpre je Stojković promašio priliku na pas Bojića, da bi onda desni bek domaćih namesti priliku Srniću, koji je tukao glavom preko prečke.

- Voždovac je prvi put zapreti u 30. minutu. Adamović je izveo slobodan udarac, lopta je prošetala kroz šesnaesterac domaćih, a Petrović je na petercu nije lepo udario iz okreta i prilika je propala.

- GOL! Ponovo Nenad Mirosavljević i Čukarički vodi od 40. minuta sa 2:0! Centrirao je Stojković sa desne strane, lopta je prošla kroz ceo šesnaesterac, a na drugoj stativi je bio potpuno sam iskusni centarfor i lako je gurnuo loptu u gol.

Drugo poluvreme:

- Bojić je u 50. minutu prvi zapretio. Napadač Čukaričkog je ušao u šesnaesterac, ali pošto mu je lopta poskakivala nije lepo šutnuo, pa je golman Voždovca lako odbranio.

- Tražili su "brđani" penal u 79. minutu, pao je Mirosavljević u šesnaestercu Voždovca, ali je sudija ispravno procenio da tu nije bilo prekršaja.

- Kakva šansa za Voždovac! Lepo je tukao Jokić sa ivice šesnaesterca, lopta je išla pod prečku, ali je golman Čukaričkog Stevanović fantastično odbranio!

- Drugi crveni karton za Voždovčane, Zlatković je namerno nagazio Pavlovića pred očima pomoćnog sudije i tu dileme nije bilo.

Tagovi: