30.05.2015.

14:59

Foto:

Sport

UVERTIRA TRUBAČI I "MARŠ NA DRINU" "Orlići" startuju protiv Urugvaja

Najbolji srpski fudbaleri uzrasta do 20 godina, izabranici selektora Veljka Paunovića, na startu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu igraće sa jednim od potajnih favorita, selekcijom Urugvaja, aktuelnim vicešampionom sveta u ovom uzrastu i vicešampionom Južne Amerike.

Meč počinje u nedelju u šest časova na srednjeevropskom vremenu.

- Došli smo na Novi Zeland sa željom da predstavimo celom svetu naš stil igre, naš talenat, naše vrednosti, našu kulturu. Sigurno da nam je cilj da napravimo dobar rezultat, ali pre svega želimo da pravilno razvijamo naše fudbalere i da oni uskoro postanu okosnica "A" tima. Za nas je svaka utakmica finale, pripremamo se vrlo ozbiljno i studiozno. Dobro znamo da nas čeka izuzetan protivnik, koji ima veliko iskustvo na ovakvim takmičenjima. Proučili smo njihove vrline i mane, siguran sam da će publika uživati u ovom duelu - rekao je Paunović, prenosi sajt FSS.

"Orlići" će na tribinama sigurno imati i podršku male, ali veoma složne, srpske zajednice na Novom Zelandu, očekuje se trubački orkestar sa pesmom "Marš na Drinu", a ako je suditi po raspoloženju lokalnog stanovništa, narod Danedina takođe će većinom biti na strani Srbije, navodi se na sajtu FSS.

Tagovi: