26.06.2015.

17:21

Foto:

Sport

VELJKO PAUNOVIĆ: Još nisam spreman da budem selektor A tima

Čovek koji je "orliće" predvodio do najvećeg uspeha u srpskom fudbalu kaže da želi da ide korak po korak.

- Ne vidim sebe kao nekog ko je sada spreman da radi na nivou A selekcije. Vidim sebe kao seniorskog trenera jednog dana, ali želim da nastavim da učim, da se trenerski usavršavam i da na taj način sazrevam jer planiram da se barem narednih deset godina bavim ovim poslom. Ne treba nigde žuriti - smatra Paunović koji je glavni kandidat za klupu mlade reprezentacije.

Paunović: Igrali smo za narod

Mladi trener ističe da mu sve još uvek deluje nestvarno i kao u bajci.

- Veliki trijumf za sve nas, značajan za karijere, živote i narod za koji smo igrali. Sada kada smo osvojili pehar još uvek mi sve deluje nestvarno, suočavamo se sa situacijama kada nas ljudi na ulicama zaustavljaju i prepoznaju, pričaju da su plakali posle utakmica. Nismo imali vremena da stanemo i uživamo, jer u ovom momentu uspeh želimo da podelimo sa svima - rekao je Punović.

- Za vreme odmora želim da razmislim šta mogu i šta moram bolje da uradim. Da li će to biti mlada selekcija videćemo, razgovarali smo o tome pre odlaska na Novi Zeland, ali nismo još ništa zatvorili - rekao je Paunović.

Bivši fudbaler nekoliko španskih klubova veruje da ova generacija igrača u budućnosti može da napravi zapažen rezultat i u seniorskoj konkurenciji.

Normalno je da se očekuju slični uspesi u seniorskoj konkurenciji. Bili smo omladinski prvaci Evrope sa selektorom Drulovićem, sada sveta, postižemo dobre rezultate u mlađim selekcijama. Ne kladim se i ne predviđam, ali verujem da možemo da očekujemo rezultat na seniorskom nivou, a to je da postepeno, jednog dana postanemo prvaci Evrope. Verujem u to, kao što sam verovao u ovaj uspeh i za to je potrebno vreme i strpljenje - poručio je Paunović.

Verujem da jednog dana možemo da postanemo prvaci Evrope, ali za to je potrebno strpljenje

Veljko Paunović, selektor "orlića"

On je dodao i da je scenario na Mundijalitu bio idealan za njegov tim.

- Čak i poteškoće su bile idealne jer su od nas iziskivale da se podignemo na viši nivo. Finale protiv Brazila bilo je neverovatno, u jednom trenutku pogledali smo se selektor Brazila i ja, čestitali jedan drugom, klimnuli glavom kao znak da smo učesnici fantaštičnog meča. To je veličina SP, pobedili su zajedništvo, jedinstvo, vrednosti koje smo gajili od samog početka, i to protiv najjačeg rivala kojeg smo mogli da zamislimo golom u finišu, što daje dodatnu strast - zaključio je selektor zlatnih "orlića".

 

 

 

Tagovi: