14.10.2015.

10:59

Foto:

Sport

BIVŠEM FUDBALERU PRETILI DA ĆE GA ŽIVOG ZAKOPATI Pobegao iz Srbije i traži azil

On je poručio da nema nameru da se vraća u Srbiju i da svedoči zbog ozbiljnih pretnji smrću, rekao je njegov zastupnik Nebojša Milosavljević.

- Nikola Virijević neće doći da svedoči, najverovatnije se nikad neće vratiti u Srbiju. Dobio je pretnje da će ga živog zakopati i zbog toga ne želi da otkriva gde se nalazi. U Požarevcu su već pokušali da ga otmu i ubiju , njegovim roditeljima su zapalili automobil, njemu isekli gume - objasnio je njegov zastupnik, prenosi Kurir.

Daliboru Milanoviću, Sanelu Zenekoviću i Zoranu Miloševiću se sudi zbog sumnje da su od 26. juna do 16. jula prošle godine pozivali Virijevića s različitih telefonskih brojeva i ozbiljnim pretnjama ga primoravali da preda milion evra. 

Milanoviću i Miloševiću u utorak je ukinut pritvor u kom su se nalazili od hapšenja, 16. jula prošle godine. Sud je doneo rešenje kojim im je određena mera zabrane prilaženja Nikoli Virijeviću.

Virijević, koji je nekad igrao fudbal u Rusiji, bio je na meti grupe uhapšene u aprilu 2013. Protiv njih je podignuta optužnica zbog sumnje da su od Virijevića iznudili 30 stanova u vrednosti od dva miliona evra, kao i 60.000 evra i nekoliko automobila.

Četvorica optuženih koji su juče bili na sudu ranije su izjavili da su ideju da iznude pare od Virijevića dobili kad su na televiziji videli prilog o tome kako mu je kriminalna grupa otela stanove, navodi Kurir.

Tagovi: