11.01.2016.

19:53

Foto:

Sport

AS BARSELONE POČISTIO KONKURENCIJU Lionel Mesi osvojio petu Zlatnu loptu u karijeri

Mesi je trijumfovao sa 41,33 odsto glasova, drugoplasirani je Kristijano Ronaldo sa 27,76, dok je treće mesto pripalo Nejmaru sa 7,86 odsto glasova.

Argentincu je ovo peta Zlatna lopta u karijeri. U finalnoj borbi pobedio je Kristijana Ronalda koji ostaje sa tri priznanja, dok se Nejmar tek ove godine našao u užoj konkurenciji u izboru za najboljeg fudbalera sveta. 

- Ovo je poseban momenat za mene, što sam ponovo ovde. Ovo je ostvarenje mojih snova. Hvala mojim saigračima, bez njih ovo ne bih postigao - poručio je Mesi posle dodele nagrade. 

Mesi je s Barselonom prošle godine osvojio šampionsku titulu u Španiji, Kup kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo. S druge strane, Ronaldo nije osvojio nijedan trofej s Realom. 

Argentinac je u godini iza na na 61 utakmici postigao 52 gola i upisao 26 asistencija. Ronaldo je na manje utakmica, 57, postigao 57 golova, upisao je i 17 asistencija, ali nije osvojio niti jedan trofej, dok je Nejam postigao je 45 golova i asistirao 17 puta i kao Mesi osvojio pet trojefa.

 

Nagradu "Puškaš" , koja se dodeljuje strelcu najlepšeg pogotka, pripala je Vendel Liri. Tada igrač Gojanesije sjajan gol postigao je u meču protiv Atletiko Gojanensea. Pobedio u konkurenciji Lionela Mesija i Alesandra Florencija. 

Tagovi: