27.01.2016.

17:42

Foto:

Sport

BRAZILAC IGRA ZA SRBIJU! Lijanko Vojnović prihvatio poziv "orlova"

Lijanko će, prema najavama, biti veliko pojačanje najpre za mladu reprezentaciju Srbije, a potom bi koristi trebalo da ima i seniorski tim.

- Moji menadžeri Federiko Moareš i Fabio Melo su još ranije stupili u kontakt sa FS Srbije i rekli mi za interes sa njihove strane. Na korektan način su ovaj slučaj stavili pred mene i moju porodicu. Sa oduševljenem smo zajednički doneli odluku i prihvatio sam poziv. Veoma sam srećan i ponosan zbog ovog priznanja. Na kraju krajeva, možda zaigram sa Srbijom na nekom velikom takmičenju što bi bio veliki izazov u mojoj karijeri - rekao je Lijanko.

Lijanko je rođeni Brazilac ali vuče srpske korene. Njegov deda Jovan je posle Drugog svetskog rata kao sedmogodišnjak emigrirao u Brazil gde se oženio i dobio potomke. Jedan od njih je Marselo, Lijankov otac.

Lijanko je u dresu Sao Paula debitovao prošlog leta kao 18-godišnak. Prošao je školu Botafoga, tražili su ga Fluminense, Palmeiras i Milan, ali se odlučio za Sao Paulo koji je lansirao najveći broj talenata iz brazilskog fudbala u poslednje dve decenije.

Mladi Brazilac bi za Orliće trebalo da debituje 2. marta u prijateljskoj utakmici kada dočekujemo Španiju.

Tagovi: