26.03.2016.

11:26

Foto:

Sport

BANE BRUTALNO ISKREN: Nikada nećemo biti fudbalska velesila!

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović poručuje da su očekivanja možda nerealna i da Srbija nikada neće biti fudbalska velesila.

- Moramo da shvatimo da nismo fudbalska velesila i da nikada to nećemo biti. Uvek sma bio uza to da se pobeđuju protivnici koji su slabiji od nas, a da od ovih uslovno rešeno jačih možemo i imamo pravo da izgubimo - rekao je za Žurnal Ivanović. 

Uoči svakog okupljanja "orlova" potenciraju se međuljudski odnosi u reprezentaciji, a svedoci smo da je bilo razmirica među igračima. 

Mi realno nikada nećemo raditi u mirnim uslovima, jer je to tako kod nas. Neuspeh uvek plaćaju trener, tako je u vrhunskim klubovima, ali i u reprezentaciji

Branislav Ivanović, kapiten Srbije

- Mislim da nekada nismo dovoljno iskreni i direktni jedni prema drugima i da to izgleda "našminkano" i lepo. U klubovima naročito na vrhunskom nivou postoji mnogo više nesuglasica, konflikta, direktnih rasprava i priča za dobrobit tima. Ovde smo generacijski blizu, dobri smo prijatelji i retko kada izbije između nas čak i neka mala varnica, a voleo bih da ih je više. Od kada sam ušao u reprezentaciju mislim da je atmosfera kao i odnos među igračima fenomenalan. Možda smo nekada i previše dobri jedni prema drugima, prećutimo neke stari, propustimo da kažemo u lice ono što bi trebalo za dobrobit ekipe - samtra Ivanović.

Sedam meseci pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postavlja se pitanje, treba li Srbiji novi selektor.

- To je deo našeg mentaliteta. Mi realno nikada nećemo raditi u mirnim uslovima, jer je to tako kod nas. Neuspeh uvek plaćaju trener, tako je u vrhunskim klubovima, ali i u reprezentaciji. Mi smo reprezentacija koja je formirana 2006. godine, a već kod Mihajlovića je napravljena smena generacija. Sada opet imamo veliki broj mladih igrača koji bi tek trebalo da stasavaju i da budu na nivou A reprezentacije. Tu su zlatni "orlić", njih ne bi trebalo uništavati, već im pružiti podršku da dođu do vrhunskog nivoa - naveo je kapiten Srbije.

Srbija je u sredu poražena od Poljske sa 1:0 u prijateljskom meču, dok naredni duel igra 29. marta protiv Estonije u Talinu.

BANE IVANOVIĆ MISLI DA SU "ORLOVI" BILI DOBRI?! Imali smo ideju u igri, nismo zaslužili poraz!c

Tagovi: