28.03.2016.

16:59

Foto:

Sport

LEPE SU TO PARE! Menadžeri uzeli skoro pola miliona evra provizije za transfere Zvezdinih igrača

Sredinom prethodne godine na snagu je stupio Pravilnik o radu sa posrednicima Fudbalskog saveza Srbije, a Komisija za rad sa posrednicima u ponedeljak je obelodanila spisak registrovanih posrednika zaključno sa 21. martom tekuće godine.

Nema podataka za sve klubove u Superligi, ali ono što se može videti deluje zanimljivo, jer je objavljeno da su samo od transfera Crvene zvezde menadžeri u džep stavili gotovo pola miliona evra.

Radi se o transferima Marka Grujića, Aleksandra Kataija, Bruna Matosa, Mičela Donalda, Damjana Le Taleka, Predraga Rajkovića i Vukašina Jovanovića kod kojih su posrednici ostvarivali dobit do maksimalnog iznosa 3 odsto od ukupnog transfera.

Tako je Zoran Čanak od transfera Grujića u Liverpul zaradio 210.000 evra, dok su posredničke kompanije kod transfera Predraga Rajkovića i Vukašina Jovanovića ostvarile zaradu od 90.000, odnosno 60.000 evra.

Ta transfere Mičela Donalda i Damijena Le Taleka crveno-beli su posrednicima zbirno dali 67.900 evra. Naknada posrednicima nije isplaćena u slučaju transfera Aleksandra Kataija i Bruna Matosa, a ukupan iznos naknada za ta dva transfera trebalo je da iznosi 21.400 evra.

Znatno jeftinije je prošao Čukarički, koji je imao posrednika samo prilikom transfera Nikole Stoiljkovića u Bragu i Ranka Brežančića u AZ Alkmar. Za njih dvojicu je menadžerima isplaćemo 30.000 evra.

Ostali klubovi su naveli da nisu koristili usluge menadžera ili posrednika. Tačnije, klubovi koji su poslali podatke, a među kojima nisu Partizan, Borac, Vojvodina...

Tagovi: