22.06.2016.

09:42

Foto:

Sport

DANAS NA EP: Island - Austrija (18.00, RTS1), Mađarska - Portugal (18.00, RTS2), Italija - Irska (21.00, RTS1), Švedska - Belgija (21.00, RTS2)

U grupi F igraju Mađarska i Portugal od 18 časova u Lionu dok se u isto vreme u Parizu sastaju Island i Austrija.

Mađarska je sigurno prošla dalje, samo ćemo videti da li će biti prva, druga ili treća.  Pobeda i remi joj garantuju prvo mesto, osim u slučaju da Island savlada Austriju. U slučaju poraza, Mađari bi bili treći samo ako bi Island pobedio.

Island bi bio prvim ako pobedi Austriju i zadrži bolju gol-razliku u odnosu na Portugaliju. Ako i treći put remiziraju, Islanđani će otići dalje ili kao drugi ili kao trećeplasirani sa tri osvojena boda. U slučaju poraza od Austrije, Island sigurno ispada.

Portugal može da bude prvi ako pobedi Mađarsku i popravi gol-razliku u odnosu na Island. Remi ih vodi dalje poput, dok s porazom sigurno ispadaju. Austrija mora da pobedi ako želi dalje.

U grupi F snage će u Lilu odmeriti Italija i Republika Irska od 21.00, dok u isto vreme igraju  Švedska i Belgija u Nici.

Belgiju pobeda i remi ostavljaju na drugoj pozicji,  dok bi poraz u slučaju pobede Irske značio eliminaciju. Kao trećeplasirana, Belgija bi prošla dalje u slučaju da Italija ne izgubi i da ne bude ubedljivo poražena od Švedske. Švedskoj pobeda garantuje plasman dalje s drugog mesta, dok im remi nije opcija. 

Irsku bilo kakva pobeda nad Italijom vodi dalje kao trećeplasiranu reprezentaciju, a do drugo mesta mogu u slučaju ubedljivog trijumfa i ako Švedska ne pobedi Belgiju sa više od gola razlike.

Tagovi: