14.10.2016.

13:39

Foto:

Sport

SRBIJA PRIJATELJSKI SA UKRAJINOM! "Orlovi" prvi gosti u Harkovu posle dve godine!

 

Kako tvrde ukrajinski mediji, a prenosi Mondo, predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko potvrdio da je postoji dogovor sa FSS da dve reprezentacije odmere snage 15. novembra na stadionu Metalista.

UEFA je potvrdila u četvrtak da 15. novembra možemo da organizujemo prijateljski meč na stadionu u Harkovu. Za nas je to sjajna vest, pošto ćemo ponovo moći u ovom gradu da organizujemo utakmice reprezentacije. Iz Srbije imamo potvrdu da je njihova reprezentacija spremna da odigra meč u Harkovu -  izjavio je Pavelko.

Fudbalski klub Metalist je ugašen zbog finansijskih problema, ali je ostao iza njega impresivan stadion, koji je bio zatvoren za međunarodne utakmice zbog ratnih sukoba u Donbasu.

Vredi podsetiti da je Ukrajina odbila da ugosti reprezentaciju Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pre nekoliko dana, jer ne priznaje tu samozvanu državu, pa je meč odigran u poljskom Krakovu.

"Orlovi" će najpre 12. novembra igrati u Kardifu protiv Velsa utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a odatle će otići u Harkov na meč sa Ukrajinom. 

Tagovi: