22.12.2016.

09:58

Foto:

Sport

ZVEZDA BESNA NA FSS ZBOG BOŽOVIĆA! Srpski prvak bojkotovao svečanost saveza!

 

Nakon dugog većanja, za najboljeg srpskog trenera u 2016. proglašen je Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangžu rič end forsa. Iako je Piksi legenda kluba sa "Marakane" i peta Zvezdina zvezda, u Zvezdi smatraju da nije trebalo da dobije priznanje FSS.

Vezao 25 pobeda

Prema rečima našeg izvora, uprava kluba s "Marakane" mišljenja je da je Božović osvajanjem titule prošle sezone i dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu ove takmičarske godine zaslužio zvanje najboljeg srpskog trenera. 

Nije bio ni predsednik

Da je Slaviša Kokeza bio na svečanosti, ja bih došao da ga ispoštujem
Zvezdan Terzić, direktor Zvezde

- Nedolaskom na proslavu ljudi iz Zvezde hteli su da stave čelnicima FSS do znanja da su ljuti zbog odluke o treneru godine. On smatraju da je Miodrag Božović najbolji. Čovek je od 9. avgusta prošle godine do 20. aprila ove godine vezao 25 prvenstvenih pobeda, a ove sezone je napravio veliku prednost u odnosu na Partizan. Nisu obratili pažnju na njega ni prošle sezone, a nisu ni sad, i na "Marakani" su besni jer smatraju da to nije u redu - objasnio je naš izvor.

Trener Stojković je sa svojim Gvangžu rič end forsom završio prvenstvo kao šesti na tabeli kineskog prvenstva, a čelnici srpskog šampiona tvrde da to nije nikakav poseban podvig. Ne prihvataju argument ni da rezultati u Superligi Srbije nisu merilo kvaliteta.

- To zvuči kao kada bismo rekli da Pulicerovu nagradu može da dobije samo novinar "Njujork tajmsa" i niko više jer su, eto, te novine među najpopularnijim u svetu. Nije bitno ko gde radi, već kako. Božović je imao sjajan niz, osvojio je titulu, na putu je da osvoji još jednu, dok je Stojković bio tek šesti u ligi u kojoj radi - zaključio je naš izvor.

Bili članovi UO

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najpre je istakao da na svečanosti Saveza jeste bilo predstavnika sa "Marakane".

- Bili su Vladimir Petrović Pižon i Vladica Popović. Oni su članovi Upravnog odbora - rekao je Terzić za naš list.

Prilikom obrazlaganja sopstvenog izostanka, Terzić je objasnio da bi otišao da je tamo bio i domaćin, predsednik FSS Slaviša Kokeza.

- Bio sam sprečen da prisustvujem, ali da je Slaviša Kokeza bio na svečanosti, ja bih došao da ga ispoštujem. Bio je i on odsutan, pa sam smatrao da moje prisustvo nije neophodno - rekao je Terzić za naš list.
 

Tagovi: