27.12.2016.

15:04

Foto:

Sport

FSS JE OTERAO SIVIĆA! Informer otkriva pozadinu smene selektora mlade reprezentacije!

 

 



Kako Informer saznaje, radom šefa stručnog štaba "orlića" bili su nezadovoljni skoro svi u FSS i već nekoliko nedelja tražili su način da ga smene, iako je Sivić s mladom reprezentacijom izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj (16-30. jun 2017).

Sjajna generacija

Upravo zbog tog uspeha rukovodioci srpske kuće fudbala nisu znali kako da u javnosti opravdaju Sivićevu smenu.

- Ostali srpski treneri, pa i menadžeri mladih reprezentativaca već mesecima pričaju da Sivić loše radi svoj posao i da je plasman na EP zasluga vanserijske generacije igrača, a ne njegove stručnosti. Zato su čelnici FSS želeli još prošlog leta da ga smene, ali su smatrali da uprkos svemu to nije pravi trenutak zbog baraža. Sad je odlučeno da ima dovoljno vremena da se novi selektor pripremi za Euro - otkrio je naš izvor blizak FSS. 

Rukovodstvo FSS nije pristalo da nagradi Sivića, trenera kojem se svakako spremao otkaz, pa je Zlatnu loptu dobio Dragan Stojković Piksi

Siviću je navodno još ranije predočena mogućnost da bude smenjen, pa su iz FSS pokušali da pre mesec dana pronađu Siviću inostrani angažman. U opticaju su bile zemlje Dalekog istoka, gde bi iskusni trener imao dobru platu, ali je on odbijao da podnese ostavku.

Prelomni trenutak bila je situacija u vezi sa dodelom Zlatne lopte, budući da je Sivić bio maltene već viđeni dobitnik priznanja.

- Deo stručnog sektora u FSS bio je za Sivića uprkos svemu, jer je objektivno jedini srpski trener sa ostvarenim rezultatskim ciljem u 2016. godini. Međutim, rukovodstvo FSS nije pristalo da nagradi trenera kojem se svakako spremao otkaz, pa je Zlatnu loptu dobio Dragan Stojković Piksi. Siviću je bilo dosta svega kad je čuo za ta dešavanja, a u isto vreme je čuo da je njegovo mesto već ponuđeno Petriću. Tad je od čelnika FSS zatražio da prekid saradnje makar za javnost izgleda kao sporazumni - istakao je naš izvor.

Ide čistog obraza

Dojučerašnji selektor mlade reprezentacije na kraju se oglasio saopštenjem u kojem je objasnio kako je, navodno, iz privatnih razloga bio primoran da se povuče. Uostalom, Sivić je u izjavi potencirao da je ostao "čistog obraza", što nedvosmisleno ukazuje da nije baš svojevoljno napustio "orliće".

- Teška srca, ali čistog obraza i uzdignuta čela, uz zahvalnost prošlom i sadašnjem rukovodstvu FSS, rastajem se s mladom reprezentacijom. Hvala i selektoru A reprezentacije Slavoljubu Muslinu i koordinatoru Vladimiru Petroviću na dobroj saradnji. Želim mladoj reprezentaciji medalju na EP. Naglasio bih da je moja odluka motivisana isključivo privatnim razlozima - rekao je Sivić.

 

Tagovi: