01.02.2017.

11:08

Foto:

Sport

(FOTO) DEKI ODUŠEVLJEN ČEFERINOM: Uskoro ću dobiti veća ovlašćenja, videćemo da li će biti regionalne lige!

- Za sad savetnički rad za Čeferina izgleda fenomenalno. Ali, to ćemo podići na veći nivo, obavestiću vas kad i zvanično počnem da radim za UEFA, ovako je za sada to neki rad na određeno. U naredne dve do tri nedelje to će biti kristalno jasno - kazao je Stanković tokom boravka u Ljubljani, na promociji predstojećeg FutsalEuro 2018. organizovanog tačno godinu dana do početka prvenstva u Areni Stožice, koje će biti na programu od 30 januara do 10. feb 2018..

Priča o regionalnoj ligi u fudbalu, gde bi se udružili Crvena zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk i drugi klubovi još je bez konkretnih pomaka.

Murinjo je iz mene izvukao što nisam ni znao da imam

Dejan Stanković otkriva da je period dok je radio sa Murinjom u Interu bio najuspešniji deo njegove karijere.
- Te uspomene nikad neće izbledeti iz moje glave. To je vrh karijere za svakog fudbalera. Ja sam to dosanjao i to ljubomorno čuvam! Ima mnogo anegdota iz perioda dok sam radio sa Portugalcem, ali neke stvari treba ostaviti za svlačionicu. Murinjo je poseban. Uspeo je da izvuče iz mene ono što nisam ni sam znao da imam, 120 odsto mogućnosti.  Dve godine smo kod njega igrali na vrhunskom nivou, i te 2010. osvojili triplu krunu Neverovatno je to. Zahvalan sam mu na zajedničkom radu i svemu što sam naučio od njega. u kontaktu smo povremeno. Uvek će biti neko na koga ću da se ugledam - rekao je Stanković.

- U odnosu na ono što sam čitao u novinama i čuo da se priča, nema nikakvih novosti u ovom trenutku. Od ideje do realizacije je veoma dugačak put, i tek kada se kockice mozaika budu skupile, onda možemo da steknemo sliku kakva će to regionalna liga da bude i da li će je uopšte biti - zaključuje Stanković.

Pre godinu dana našao se u ulozi ambasadora Evropskog prvenstva u futsalu u Beogradu, kada je Srbija stigla do polufinala, a naši navijači su u svakom meču punili "Arenu" do poslednjeg mesta. 

Mnogi ni ne znaju kako je lepo uživati u ovom sportu, kao što sam ja uživao u Beogradu u 2016. gledajući prepune tribine u tako lepom nadmetanju, u tako dobrom Evropskom prvenstvu. Bio je to veliki uspeh kako organizatora, tako i naše reprezentacije. Predstavljati futsal ispred UEFA i Srbije u mom rodnom gradu je bilo izvanredno. Srbija je bila na pragu da napravi istorijski uspeh, ali su momci dali sve od sebe i mi ne možemo ništa da im zamerimo. Bilo je fenomenalno pratiti ih. Verujem da će i šampionat u Sloveniji biti takođe zapažen i uspešan.

 

UEFA Futsal EURO

 

Ukoliko se Srbija plasira na FutsalEuro2018. Stanković veruje da momci mogu da ponove dobar rezultat i pokažu da izrastaju u evropsku klasu najvišeg ranga.

Želim Srbiji mnogo sreće i da dogura što je dalje moguće. Publika nam je pomogla na prošlom šampionatu i to je uvek važan faktor. Mi smo imali realan kvalitet, ali uz pomoć publike to smo podigli na još viši nivo. Sigurno ćemo i u Sloveniji imati dosta navijača, jer je blizu. 

 

Tagovi: