28.02.2017.

11:16

Foto:

Sport

ZATO GA ANA VOLI! Švajni pismom sprečio fudbalskog sudiju da izvrši samoubistvo!

 

Babak Rafati je 2011. godine pokušao da se ubije tako što je presekao vene u hotelskom kupatilu u Kelnu uoči jedne bundesligaške utakmice koju je trebalo da sudi.

Spasao ga je pomoćnik na tadašnjem meču, koji je ušao u Rafatijevu sobu da ga traži pošto se nije pojavio na preliminarnom sastanku uoči utakmice.

- Bio sam pod nenormalnim pritiskom zbog niza grešaka na utakmicama. Svi su hteli da me se ratosiljaju. Kada sam se probudio u bolnici posle pokušaja samoubistva, prva pomisao mi je bila da sledeći put to moram ljudski da učinim, da dobro sve isplaniram - ispričao je Babak Rafati.

A, onda mu je stiglo kratko pismo koje je napisao Bastijan Švajnštajger.

- Svi iz sveta fudbala, osim nekoliko kolega sudija, okrenuli su mi leđa. I onda sad dobio pismo koje je napisao Bastijan, u kojem je stajalo: "Gospodine Rafati, ljudi često prave greške u životu, ali jednostavno moramo da ustanemo i vratimo se posle svake. Želim vam sve najbolje". Bilo je jasno da više neću suditi utakmice i Švajnštajger nije imao nikakav motiv da mi napiše tako nešto, ali jeste. To je jedan zadivljujući ljudski gest - istakao je Rafati.

Bivši sudija koji se dugo lečio od depresije, sada radi kao mentalni trener sa nekoliko igrača iz Bundeslige.

- Naravno da sada drugačije gledam na stvari i ne pomišljam više na samoubistvo. Život je prelep da bismo ga tek tako uništili - zaključio je Babak Rafati.

Tagovi: