21.04.2017.

11:19

Foto:

Sport

SVE JE ČISTO KAO SUZA! Šurbatović: U Superligi nema nameštanja mečeva!

U prvom kolu plej-ofa i plej-auta domaćeg prvenstva nekoliko mečeva bilo je pod prismotrom UEFA zbog povećanih uplata na kladionicama na pojedine ishode. Prema Šurbatovićevim rečima, gotovo ništa od toga se nije obistinilo.

- Uveravam vas da je naše prvenstvo regularno. Kladionice imaju obavezu da preko jedinstvenog sistema upozore UEFA i FIFA svaki put kad prime neuobičajeno velike iznose na neki par. Međutim, mi smo pratili od Nove godine oko 80 odsto utakmica na koje smo od kladionica dobili upozorenja, nije došlo onako kako su predviđali - rekao je Šurbatović.

Mi smo pratili od Nove godine oko 80 odsto utakmica na koje smo od kladionica dobili upozorenja, nije došlo onako kako su predviđali

Jovan Šurbatović, gensek FSS

Konkretno u proteklom kolu Savez je upozoren da obrati pažnju na mečeve Mladost - Radnički i Čukarički - Radnik.

- Najsvežiji primeri su utakmice Mladost - Radnički i Čukarički - Radnik. Za prvu nam je stigao mejl da je kvota na pobedu niškog kluba pala sa 2,75 na 1,25 i mnogo uplata na taj ishod je bilo. Međutim, meč je završen 3:2 za Mladost. Slično je bilo i sa Čukaričkim, za koji smo imali dojavu da će lagano da pobedi. I tu je slavio Radnik - objasnio je funkcioner Saveza.

U slučaju upozorenja od UEFA, pojedine utakmice uvek budu propraćene sa velikom pažnjom.

- Koristimo sve raspoložive mehanizme da sprečimo bilo kakve nečasne radnje. Obično je na tim utakmicama pojačana kontrola, a ponekad i klubovima šaljemo upozorenja - zaključio je Šurbatović.

FSS SPREČIO VELIKU BRUKU! Srpski klubovi planirali nameštanje mečeva u 1. kolu plej-ofa i plej-auta!

Tagovi: