02.05.2017.

22:36

Foto:

Sport

(VIDEO) RONALDO - ATLETIKO 3:0! Portugalac doveo Real na korak do finala Lige šampiona!

Briljirao je Kristijano Ronaldo koji je het-trikom pregazio gradskog rivala, pa nakon ovog meča ima na kontu 103 gola u elitnom takmičenu. S druge strane, Atletiko je odigrao verovatno najlošiji meč u Ligi šampiona u poslednjih nekoliko sezona, za 90 minuta imao je samo jedan šut u okvir gola Navasa. 

Real je pomeo Atletiko tokom prvih 45 minuta igre i da nije bilo Oblaka na golu "jorgandžije" bi bile sigurno u minusu više od jednog gola. Real je poveo u 10. minutu utakmice pogotkom Kristijana Ronalda ali posle sudijske greške. Pogotku Portugalca je prethodila ofsajd pozicija, aktivno je učestvovao u napadu, ali sudije nisu reagovale pa je Ronaldo pogodio nakon drugog pokušaja posle asistencije Kazemira. 

Atletiko je bio očajan, imao je samo jedan udarac i taj nije išao u okvir gola. Real je čak 11 puta pucao, od toga je šest lopti išlo u okvir. Prvo je Oblak zaustavio šut Varana sa šest ili sedam metara. Potom je Modrić natrčao na jednu odbijenu loptu, ali je poslao pored gola. Potom je Benzema posle sjajnog centaršuta Ronalda pokušao atraktivno makazicama, ali nije bilo promene rezultata.

Tokom drugih 45 minuta tempo je opao. Real je sigurno čuvao rezultat, dok je s druge strane Atletiko igrao daleko ispod svog nivoa. Delovalo je da promene rezultata neće biti. 

Ali, Ronaldo je prvo razornim pogotkom sa oko 16 metara od gola u 73. minutu definitivno rešio pitanje pobednika, a onda u 86. overio verovatno i finale Lige šampiona. 

REAL - ATLETIKO 3:0 (1:0)

Strelac: Ronaldo u 10, 73, 86.  minutu za Real.

Stadion: Santijago Bernabeu. Sudija: Martin Etkonson.

REAL MADRID: Navas, Karvahal (od 46. Naćo), Varan, Ramos, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Isko (od 67. Asensio), Ronaldo, Benzema (od 78. Vaskez).

ATLETIKO MADRID: Oblak, Lukas, Savić, Godin, Filipe Luis, Koke, Gabi, Saul (od 57. Gaitan), Karasko (od 68. Korea), Grizman, Gameiro (od 57. Tores).

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj!

- 86'. GOL! Het-trik Ronalda! Sve je gotovo, Real vodi 3:0.

- 73'. GOOOOL! Real vodi 2:0. Ronaldooooo!  Benzema je odradio dobar deo posla, uposlio Ronalda, Luis nije uspeo da izbije loptu, a  Portugalac je sa oko 16 pocepao mrežu Oblaka!

- 65'. Oprezni su i jedni i drugi. Bez većih uzbuđenja u drugom poluvremenu utakmice. Za sada vrlo skromno.

- 57'. Izmena u Atletiku, umesto Gameira ušao je Tores. Izlazi i Saul, Gaitan je u igri. 

- 54'. Atletiko je bolje ušao u nastavak meča, ali je i dalje bez udarca u okvir gola.

- 50'. Nekoliko grubih prekršaja fudbalera Atletika na Realovim fudbalerima na startu drugih 45 minuta.

 47'. Izmena u Realu na početku drugog poluvremena. Karvahal je ostao u svlačionici, a na terenu je Naćo.

Reuters

Prvo poluvreme:

- 40'. Atletiko za sada bezopasan, samo jedan udarac prema gola, nijedan u okvir. Da nije Oblaka na golu, gubile bi "jorgandžije" i ubedljivije.

- 32'. Budi se Atletiko. Grizman je ubacio loptu, ali je Godin u padu pucao preko gola. 

Ronaldo je prvi fudbaler u istoriji koji je postigao 50 golova u nokaut fazi Lige šampiona.