03.05.2017.

18:12

Foto:

Sport

NINKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Samo sam se provodio, ali supruga, crkva i post su mi promenili život!

Miloš je sa 19 godina otišao u Dinamo iz Kijeva, priznaje da nije mogao da odoli izlascima i žurkama, koje su ga umalo koštale karijere. 

- Imao sam samo devetnaest godina kada sam stigao u Ukrajinu, koja je divna zemlja. Provodio sam mnogo vremena u noćnim klubovima,  a narednog dana morao na trening. To je bilo izuzetno naporno, i zato sam se mučio sa povredama - priznao je Ninković. 

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije mnogo je pomogao Goran Gavrančić, predsednik kluba Ihor Surkis ali je ipak najvažniji trenutak bio kada je upoznao sadašnju suprugu Dejanu.

Upoznao sam moju Dejanu i počeo da idem u crkvu svake nedelje. Počeo sam da postim, da verujem u Boga, da bi rezultat svega toga bio sve veći broj utakmica i izostanak povreda. Jedan moj prijatelj, Srbin, koji je takođe igrao za Dinamo u tom trenutku, proveo je mnogo vremena u razgovoru sa mnom. Stariji je od mene i zaista mi je značajno pomogao. Govorio mi je da radim ovo, da nešto mora da se promeni. Predsednik kluba Ihor Surkis takođe je pričao često sa mnom, govoreći mi da moram nešto da promenim ukoliko želim da postanem vrhunski fudbaler.  Sve to što su mi Ihor i Goran govorili doprlo mi je do mozga i počeo sam da menjam sebe iz korena - iskren je Ninković. 


 

Tagovi: