17.05.2017.

20:50

Foto:

Sport

(VIDEO) PARTIZAN VIDI TITULU! Crno-beli razbili Radnički u Nišu, Zvezda lako protiv Javora!

U Nišu je bilo napeto 50 minuta! Partizan nikako nije uspevao da se probije do gola Radničkog, ali trenutak inspiracije Marka Jankovića u 54. minutu, koji je maestralno proigrao Leonarda, a ovaj rutinski poslao loptu u mrežu za 1:0 skinuli su okove s crno-belih nogu.

Samo četiri minuta kasnije Uroš Đurđević je prelepim golom doneo Partizanu vođstvo od 2:0 i priča na "Čairu" je bila gotova. Do kraja, Đurđević je uspeo još jednom da se upiše u strelce i povede u trci za "zlatnu kopačku", dok je Živković ublažio poraz Nišlija.

Crno-beli, dakle, mogu da počnu da spremaju šampionsko slavlje. U nedelju u Humsku dolazi Mladost iz Lučana, a Partizanu je dovoljan i remi da bi osvojio titulu.

Crvena zvezda je u Ivanjici lomila Javor do pred kraj prvog poluvremena, a onda je iz penala, preko Kange, došla do vođstva. Tada je domaćin ostao sa igračem manje i bio samo sparing partner šampionu do kraja meča.

Beograđani su u drugom delu preko Donalda došli do nedostižne prednosti, a Boaći je iz još jednog jedanaesterca stavio tačku na utakmicu - 3:0.

Zvezda će u poslednjem kolu dočekati Radnički na "Marakani" i nadati se čudu do poslednjeg trenutka.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:3 (0:0)

Strelac: D. Živković u 84. minutu za Radnički, a Leonardo u 54. i Đurđević u 58. i 78. za Partizan.

Stadion: "Čair". Sudija: Zoran Široki (Smederevo).

RADNIČKI: Zogović, Bulatović, M. Živković, Stojanović (od 66. Popara), Travančić (od 72. Mrkić), Arsić, Petrović, Tomić, Jovanović, Stanković, Kojić.

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević, Ćirković, Milenković, Miletić, Jevtović, Kosović, Mihajlović (od 76. Đuričković), Janković (od 84. Radin), Leonardo, Đurđević (od 82. Tavamba).

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

Strelac: Kanga u 39, Donald u 77. minutu, Boaći 87. minutu.

Stadion: Gradski. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Crveni karton: Kornelijus (Javor) u 39. minutu.

JAVOR: Đogatović, Karišik, Eliomar, Kolaković, Sević  (70. Maričić), Tripković (79. Obradović), Terzić, Kornelijus, Amanović, Mitošević  (59. Tomanović), Milanović.

C. ZVEZDA: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald (84. Vujaklija), Kanga, Milić (od 55. Ristić), Plavšić (od 71. Vučićević), Boaći.

Sve što je prethodilo današnjim utakmicama: priče o atmosferi, porukama podrške, karavanu ka Nišu, izjave aktera, fotografije, možete pogledati na sledećem linku: (BLOG/VIDEO) BORBA ZA KRUNU! Kladionice dižu kvotu na Partizan i spuštaju na Radnički!.

UŽIVO:

KRAJ! Završen je meč u Nišu pobedom Partizana 3:1, dok je Zvezda u Ivanjici savladala Javor 3:0.

87'. IVANJICA: GOL! Zvezda sa drugog penala do 3:0. Boaći je bio strelac! Ponovo zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, ovaj put Milanović je bio nespretan.

82. NIŠ. Đurđević je napustio meč uz ovacije navijača, na terenu je Tavamba. 

80'. NIŠ. Dobar udarac Leonarda sa distance, pravo u Zogovića.

78'. NIŠ. GOL! Uroš Đurđević svojim drugim golom danas stavlja tačku u Nišu! Partizan vodi sa 3:0! Sjajno je centrirao Jevtović na peterac, a golgeter Đurđević je prosledio loptu u mrežu.

75'. NIŠ. Preti Radnički! Odličan udarac Mrkića, lopta je završila u korneru, a onda je tukao i Arsić posle kornera, lopta je završila u rukama Stevanovića!

71'. Nova izmena u Zvezdi. Plavšić je izašao, a Vučićević je na terenu. 

69'. IVANJICA: Najbolja šansa za Zvezdu u drugom delu. Đogatović je već bio na kolenima, ali Plavšić pogađa stativu.

Starsportphoto

65'. IVANJICA: Pokušaj Le Taleka, ali samo korner za Zvezdu, koji su brzo izveli crveno-beli, pucao je potom Ristić, ali je njegov šut izblokiran. Glavom je još jednom pokušao Le Talek, ponovo ništa. 

67'. NIŠ. Udarac Travančića sa 25 metara ka golu Partizana, ali je Stevanović dobro postavljen i lako brani.

62'. IVANJICA: Zvezda napada, pokušava da reši meč, ali za sada domaćin odoleva u drugom delu igre.

61'. NIŠ. UMALO 3:0 za Partizan! Razigrali su se crno-beli, Mihajlović je poslao loptu na drugi deo terena, gde je bio Leonardo, koji je iz prve uhvatio volej, a lopta je koji centimetar prošla pored stative.

53'. IVANJICA: Žuti karton za Eliomara.

58'. NIŠ. GOL! EKSPRESNO! Tamo gde je Leonardo, tamo je i Đurđević! Vodi Partizan sa 2:0, strelac je Đurđević prelepim lobom posle fantastičnog pasa Leonarda!

48'. IVANJICA:  Pokušaj Kange iz slobodnog udarca, ali ništa od ove šanse da se pripreti domaćinu.

49'. NIŠ: Oprobao se Janković udarcem sa 30 metara, lopta je otišla visoko preko gola.

Starsportphoto

Zaključen je prvi deo i u Ivanjici: Javor - Crvena zvezda 0:1.

Gotovo je prvo poluvreme u Nišu: Radnički - Partizan 0:0.

45'. IVANJICA: Igraće se još tri minuta!

44'. NIŠ: VELIKA šansa za Radnički! Tukao je Stojanović direktno iz slobodnog udarca, a Leonardo je loptu koja je išla u gol skrenuo u korner!

39'. IVANJICA: GOL! Zvezda vodi 1:0. Kanga je doveo do vođstva crveno-bele sa penala!

35'. NIŠ: Gužva pred golom Partizana! Centaršut sa desne strane, koji je Vulićević u poslednjem trenutku preusmerio u korner.

30'.IVANJICA: Sjajan slalom Petković u šesnaestercu Javora, nanizao je čak četvoricu igrača ali na kraju uspeva Đogatovićda uhvati tu loptu u svoje naručje.

 

26'. NIŠ. KAKVA ŠANSA! Lazar Ćirković je tukao glavom posle kornera, a sa gol-linije je skinuo loptu štoper Radničkog Bulatović!

21'. IVANJICA! Au kakva šansa za Zvezdu! Kanga je ubacio sa desne strane loptu u peterac Javora, ali Boaći nije stigao, malo je zakasnio, pa je samo prozujala pored njega. 

Partizan je, inače, doneo na stadion "Čair" dve kamere koje će tokom meča samo sudije da snimaju!

21'. NIŠ: Udarac Jankovića sa ivice šesnaesterca, ali slabo, lopta se jedva otkotrljala pored gola Radničkog.

18'. NIŠ: Prvi udarac Radničkog ka golu Partizana. Arsić je sa 17-18 metara uhvatio volej, ali je lopta pravo kao sveća pala u ruke golmana Stevanovića.

15'. NIŠ: Moglo je to da bude opasno po gol Radničkog! Marko Janković je nanizao trojicu domaćih igrača u solo prodoru i onda se predugo nameštao na šut sa ivice šesnaesterca, pa su ga Nišlije izblokirale.

 

13'. IVANJICA. Sreća za Kahrimana i Zvezdu. Lopta je pogodila spoljni deo mreže posle šuta Eliomara.

7'. NIŠ: Čarke na terenu, duel Đurđevića i Bulatovića, koji je tražio isključenje špica Partizana zbog navodnog udaranja glavom, ali sudija je smirio strasti.

2'. IVANJICA: Kanga je iz slobodnjaka pokušao direktno da pripreti domaćinu, ali samo korner za Zvezdu. 

3'. NIŠ: Prvi ozbiljniji napad Partizana, lopta u prazan prostor za Jankovića, ali izleće s gola Zogović i odnosi loptu.

2'. NIŠ: Bulatović se kockao sa povratnom loptom, umalo mu je ukrao vezista Partizana Mihajlović u srcu šesnaesterca.

- Niška policija je objavila saopštenje da je sprečila tokom dana tuču navijača Radničkog i Partizana.

"Zahvaljujući jakim policijskim snagama, došlo je samo do verbalnog sukoba, ne i do fizičkog obračuna dve grupe navijača", potvrdili su za Betu u Polijskoj upravi u Nišu. 

Navijači su se potom razišli, dodali su u policiji

- Trener Partizana Marko Nikolić neće sedeti na klupi crno-belih! Partizan je, iako se protivi, prihvatio suspenziju koju je šefu struke izrekao Fudbalski savez Srbije, pa Nikolić sam stoji na tribinama "Čaira"!

Starsportphoto

- Šef struke Crvene zvezde Boško Đurovski nije menjao formaciju crveno-belih, jedino je na teren vratio kapitena Lukovića, dok će u napadu biti Milić.

- Trener Partizana Marko Nikolić je odlučio da ostavi Tavambu na klupi, a da u špic pored Đurđevića gurne Leonarda, dok će po levom boku igrati Mihajlović. Umesto suspendovanog Ostojića (kartoni) na teren će, posle duge pauze, Ćirkovič.

- Iz Niša javljaju da je ogromna gužva na ulasku u grad i na prilazu stadionu "Čair". Prava okupacija grada... 

Tagovi: