18.05.2017.

10:45

Foto:

Sport

FEJENORD PRE 7 GODINA DOTAKAO DNO, A DANAS JE ŠAMPION! Klub iz Roterdama bio pred gašenjem, dugovao 40 miliona evra...

Fejenord je 24. oktobra 2010. doživeo pravi debakl. PSV ih je svladao sa čak 10:0, trener  Mario Bin je odmah nakon šamara od PSV-a podneo ostavku a klub nije mogao da je prihvati jer nije imao novac za angažovanje drugog šefa stručnog štaba. 

Dugovi su se gomilali  u tom su trenutku iznosili oko 40 miliona evra. Međutim, navijači nisu okrenuli leđa igračima. Grupa navijača i investitora pod nazivom "prijatelji Fejenorda" dogovorila je s klubom način na koji će otplatiti dugovanja. 

Dovodili su igrače bez obeštećenja, a prodajom igrača vraćali su investitorima novac, da bi povratkom Đovanija van Bronhorsta krenula je nova era. Klub je konačno mogao da dovede igrače sa obeštećenjem, planirana je i izgradnja novog stadiona, a pre dve godine na pojačanja je Fejenord potrošio devet miliona evra. 

Prošle sezone je za tri miliona evra iz Kopenhagena stigao danski reprezentativac  Jorgensen koji je sa 21 pogotkom predvodio ekipu iz Roterdama do tiitule. A, uloženi milioni u transfer vratili su se sa sigurnih 20 miliona evra od Lige šamiona.

 

Tagovi: