22.05.2017.

13:26

Foto:

Sport

(FOTO) TO SVET NE PAMTI! Navijači Lacija se parolom i pismom oprostili od Frančeska Totija!

 

 

Lacijali su na poslednjoj utakmici u prvenstvu, protiv Intera, istakli parolu u čast najboljeg igrača Rome.

- Neprijatelji do kraja života. Pozdravljamo Frančeska Totija - napisali su Iridućibili, kako sebe zovu navijači Lacija.

A, uoči utakmice na društvenim mrežama napisali su pismo od kojeg svaki navijač može da se naježi, prenosi Mocartsport.

Bio je 6. mart 1994, kad smo se prvi put sreli. Ušao si umesto Đovanija Pjakentinija i iznudio penal koji je Đuzepe Đanini promašio. Bio si tako mlad, a znao si kako da predstavljaš istoriju svog kluba, na fantastičan način. Istoriju penala i propuštenih šansi. Od tog trenutka, rušio si rekord za rekordom, stadioni u Italiji su ti otpozdravljali, a ti si mislio o majicama i reklamama San Rema.

Za to vreme Lacio je osvojio Skudetom Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, četiri Kupa Italije i tri Superkupa Italije. Koliko trofeja si mogao da osvojiš da si igrao za Real Madrid nikad nećemo saznati. Ti si jedini šampion kog nisu mogli da kupe.

U svakom slučaju, a pogotovo u ovo vreme, postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. Poštovanje koje nisi dobio ni od svog kluba, ni od svojih navijača . Zbog toga nam je - ovo kažemo iskreno - žao. Mi nikad ne bismo dozvolili da našeg igrača neko tretira kao što tretiraju tebe. Nikad ne bismo ćutke posmatrali da ti rade ovo što ti rade.

Niko te ne brani sad, pa ne možemo ni mi. Nećemo te mrzeti bez obzira na šale koje si zbijao na naš račun. Bilo, prošlo. U Rimu smo, znamo kako stvari ovde funkcionišu.

U svakom slučaju, zaslužio si da ti stisnemo ruku, kao protivniku koji, posle svih ovih godina, napušta teren, kao naš „najbolji neprijatelj" - stoji u pismu Lacijala.

Tagovi: