23.06.2017.

22:32

Foto:

Sport

(VIDEO) NESLAVAN KRAJ "ORLIĆA"! Ni rezervnom timu Španije nismo mogli da damo gol!

Španci su u revijalnom meču igrali bez najvećih zvezda, ali Srbija nije uspela da se časno, pobedom oprosti od šampionata. Puleni Nenada Lalatovića su na šampionatu Evrope pored Španije, poraženi i od Portugala (2:0), dok su igrali 2:2 sa Makedonijom.

"Orlići" su dobro odigrali prvih 25 minuta meča, imali tri fantastične prilike ali kao i u dosadašnjem delu prvenstva u završnici su zakazali pa su na kraju bili kažnjeni.

Prvo je posle četiri minuta igre Veljković promašio zicer za vođstvo, potom je Đurđević bio u solidnoj šansi, a onda je Živković malo zakasnio da pošalje loptu u mrežu. Kada propuštate šanse protiv Španije stigne kazna, Suarez je u 38. pogodio za vođstvo "furiie", a samo minut kasnije na našu sreću promašio je zicer za 2:0. Đurđević je u finišu poluvremena dobio drugi žuti karton, pa je Srbija ostala sa 10 igrača na terenu. 

Imali su naši i tokom drugih 45 minuta, iako sa igračem manje,  nekoliko solidnih prilika, ali je koncentrisan bio golman Španije, kao i Manojlović na golu Srbije, pa je sprečio ubedljiviji poraz "orlića".

Uprkos pobedi nad Makedonijom od 4:2 Portugalci neće u polufinale kao najbolja drugoplasirana ekipa, imaju lošiju gol razliku od Slovačke. 

 

SRBIJA  - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

Strelac: Suarez u 38. minutu

. Stadion: Bidgošć. Sudija: Gediminas Mažeika

Crveni karton: Đurđević u 41.

SRBIJA: Manojlović,  Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov,  Lukić, Maksimović, Gaćinović,  Živković, Radonjić (od 72. Ristić), Đurđević.

ŠPANIJA: Pau,  Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja, Suarez, Ernandez, Soler, Ojarzabal, Majoral, Vilijams.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice!

- 85'. Odličan šut Živkovića,  ali je Pau Lopez  sačuvao gol Španaca.

- 82'.  Manojlović je sjajnom odbranom skinuo jednu šansu Špancima, nakon što je Majoral šutirao sa sedam-osam metara.

- 73. Maksimović je oprobao šut sa distance, ali je golman Španije bio na mestu. 

- 72'. Prva promena u našem timu, Ristić je u igri umesto Radonjića.

Tagovi: