08.07.2017.

15:34

Foto:

Sport

ANTIĆ SUROVO ISKREN: Ne može se sa slovenačkih livada u Evropu!

Osvrnuo se Antić na rane eliminacije Mladosti i Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Sve te pripreme bez pravih utakmica, pravih turnira, da ne kažem neke letnje Lige šampiona, malo znače. Našim klubovima bi ulazak u grupnu fazu nekog takmičenja mnogo značio sa finansijskog aspekta. To im nedostaje. Ali teško je doći do forme na ovakav način. To će sutra očkivati i Partizan. Sa slovenačkih livada nije lako otići u Evropi, bez utakmica sa navijačima igrač ne oseća ambijent. Morali bismo time da se pozabavimo, sistemom takmičenja - kazao je Antić, koji je bio gost na treningu Rada na Zlatiboru.

Crvena zvezda je prošla u narednu rundu kvalifikacija, ali nije oduševila iskusnog stručnjaka.

- Zvezda je opet igrala sa pet stranaca. Ako je to put koji vodi u budućnost, mislim da nisu izabrali pravi put. 

Antić veruje da je reprezentacija na dobrom putu da se nađe na Mundijalu, ali nije oduševljen sistemom rada u nacionalnim selekcijama.

Bio bi veliki uspeh kada bismo otišli na Mundijal. Ali definitivno zadnja takmičenja u mlađim kategorijama pokazala su da ne postoji dobra komunikacija. Ekipe nam igraju na različit način. Ako A reprezentacija igra sa pet bekova , a mlada selekcija drugačije, omladinci drugačije, onda to nije dobar način. Italijani, Španci, Nemci...tako ne rade, a imaju mnogo uspeha i u seniorskom i u omladinskom fudbalu - zaključio je Radomir Antić.

Tagovi: