04.08.2017.

13:14

Foto:

Sport

(FOTO)ŽREB ZA LIGU EVROPE: PARTIZAN protiv Videotona, a ZVEZDA na Krasnodar!

 

 

Crno-beli su bili povlašćeni u žrebu, a kada je UEFA pre podne suzila broj mogućih rivala na šest, bilo je jasno da je Partizan dobro prošao i da će dobiti protivnika protiv kojeg je favorit za plasman u Ligu Evrope.

Partizan će odmeriti snage sa timom koji trenira njegov bivši trener Marko Nikolić, a za koji igraju takođe nekadašnji fudbaleri crno-belih Danko Lazović i Marko Šćepović!

Mogući rivali srpskom prvaku bili su Videoton (Mađarska), Šerif (Moldavija), AEK Larnaka (Kipar), Utreht (Holandija), Domžale (Slovenija), Estersund (Švedska), a žreb mu je dodelio ekipu iz Mađarske.

Videoton je na putu do 4. kola eliminisao francuski Bordo (1:0, 1:2), a u prva dva kola je bio bolji od malteškog Balzana (2:0, 3:3) i estonskog Nomea (1:1, 3:0).

Crvena zvezda će imati teži put do grupne faze Lige Evrope. Crveno-beli su za protivnika dobili ruski Krasnodar, koji je bio nosilac na žrebu.

Još kada su sužene grupe potencijalnih rivala, bilo je jasno da klub sa "Marakane" čeka težak posao, jer su mogući protivnici bili Milan (Italija), Dinamo Kijev (Ukranija), Krasnodar (Rusija), Briž (Belgija) i Austrija.

Žreb je Zvezdi za rivala dodelio Krasnodar, koji je do 4. kola došao tako što je u 3. kolu eliminisao danski Lingbi sa dve pobede (2:1, 3:1).

Dres Krasnodara nosi doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić!

Prve utakmice igraće se 17, a revanši 24. avgusta

Pogledajte i ostale parove Lige Evrope:

uefa.com

 

uefa.com

 

Tagovi: