24.08.2017.

18:04

Foto:

Sport

POSLUŠAJTE ZLATKA ZAHOVIČA! Ovo je recept uspeha Maribora, koji je treći put u LŠ!

 

 

Maribor po budžetu nije ni blizu Partizana i Zvezde, a od Dinamu iz Zagreba da ne pričamo, ali i pored toga pravi godinama odlične rezultate na evropskoj sceni, čak i bolje od srpskih večitih rivala.

Uostalom, na UEFA rang listi klubova Maribor je bolje rangiran i od Partizana i od Zvezde.

Na svetu nema boljih igrača od ovih sa Balkana, odnosno bivše Jugoslavije. Međutim, problem je što generalno nema dovoljno dobrih ljudi da vode fudbal. Mora da postoji finansijska disciplina. Ne mora plata da bude 100.000 evra mesečno, važno je da je redovna. Tada i talenat dolazi do izražaja. Svako ko radi, mora da bude plaćen - istakao je Zahovič u razgovoru za Mocartsport.

On nije želeo da otkrije koliki je budžet Maribora, već je rekao da se klub sam izdržava, bez ikakve pomoći države, što je nezamislivo za srpske uslove.

- Nije bitno koliko nam je budžet. Maribor ne može da reketira državu, ako uđemo u minus - propali smo. Naš klub sve plaća, nema kredita, nema dugova, ali nismo bahati. Osnova je prodaja igrača, od TV prava svi imamo samo muke, a nigde u zemljama bivše Jugoslavije nema vajde od sponzora. To je jedini Mamić shvatio, zato su ga upucali - rekao je Zahovič.

Direktor slovenačkog prvaka je istakao da za njih u klubu plasman u Ligu šampiona nije iznenađenje.

Mislim da je to spontana stvar, za nas nije bilo iznenađenje. Maribor uvek ima najviše ciljeve. Znamo ko smo i šta smo. Jednostavno - mi im nismo ništa dozvolili na terenu. Uostalom, to nam je bio cilj, to se zove planiranje utakmice. Naravno, ovde nije kraj. U Mariboru rade iskusni ljudi, već smo osetili igranje u Ligi šampiona. Nismo bahati, igramo fudbal - poručio je Zlatko Zahovič.

Tagovi: