13.09.2017.

20:00

Foto:

Sport

SUPERLIGA, 9. KOLO: Minimalac Voše, Radnički ne staje, porazi Čukaričkog i Napretka!

"Brđanima" je ovo bio prvi poraz posle tri meča, dok je ekipa iz Surdulice vezala drugi trijumf. Gosti su poveli autogolom posle 13 minuta meča, a u finišu poluvremena su duplirali prednost. Domaćin je do kraja uspeo samo da smanji rezultat na 2:1.

Radnički iz Niša upisao je peti trijumf ove sezone. U Nišu je pao Borac, a jedini pogodak postigao je Miladinović i to u drugom minutu utakmice. Čačanima je ovo inače bio sedmi poraz uz sezoni, a sa lošim rezultatima nastavile su "zebre" posle remija u prošlom kolu, jedinog boda koji su osvojili ove sezone.

Napredak je poražen od Voždovca sa 2:1. Poveli su "zmajevi" pogotkom Lukovića, sredinom poluvremena su "čarapani" poravnali golom Sekidikua u 59. minutu meča. Međutim, osam minuta pre kraja meča gosti iz Beograda su ipak stigli do trijumfa i tri boda - 2:1.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom terenu u Novom Sadu Mačvu sa 1:0, u utakmici devetog kola Super lige Srbije i popeli se na drugo mesto na tabeli. Jedini gol postigao je Nemanja Subotić u 63. minutu.

Vojvodina je prekinula niz od dve utakmice bez pobede i sa ukupno šest trijumfa zauzima drugo mesto na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda, s tim što novosadski tim ima dve utakmice više. 

Fudbaleri Mladosti pobedili su u Lučanima Javor sa 3:0 i ostvarili treću pobedu u prvenstvu. Domaći su poveli u 45. minutu golom Aleksandra Pejovića, vodjstvo je udvostručio Bogdan Milošević u 54, a konačan rezultat postavio je Miloš Trifunović u 69. minutu.

Mladost je deveta na tabeli sa 11 bodova, a Javor, koji je pretpreo sedmi poraz u prvenstvu, zauzima pretposlednje 15. mesto sa četiri boda.

Fudbaleri Rada odigrali su 0:0 u Beogradu protiv Bačke, a obe ekipe su bez pobede u poslednje tri utakmice. Rad je 13. na tabeli sa osam bodova, a Bačka ima dva boda manje na 14. mestu.
 


SUPERLIGA


9. kolo

Sreda

Čukarički - Radnik 1:2 (0:2)
(Puškarić 77 - Kopitović 12, Mićić 42)

Napredak - Voždovac 1:2 (0:1)
(Sekidika 59 - Luković 28, 82)

Radnički Niš - Borac 1:0 (1:0)
(Miladinović 2)

Mladost - Javor 3:0 (1:0)
(Pejović 45, Milošević 54, Trifunović 69 )

Rad - Bačka 0:0

Vojvodina - Mačva 1:0 (0:0)
(Subotić 63)

Odloženo

Crvena zvezda - Spartak 25. oktobar
Zemun - Partizan 25. oktobar

printscreen
Tagovi: