23.09.2017.

18:50

Foto:

Sport

SRNA SE RASPAO: Povlačim se iz fudbala! Nisam se svesno dopingovao!

Ukrajinski mediji su tokom nedelje preneli da je Darijo Srna bio pozitivan posle doping testa nakon utakmice u Ligi šampiona sa Napolijem, dok su dva dana kasnije, čelnici UEFA izjavili da Srna nije bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu. 

- Obavešten sam od strane Nacionalnog antidoping centra Ukrajine 18. septembra kako je u mom uzorku koji sam dao 22. marta 2017. van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem kako nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način da povećam svoje sportske sposobnosti - kazao je Srna u saopštenju, prenosi hrvatski portal 24sata.hr. 

Srna kaže da istražuje moguće izvore pronađene supstance.

- U potpunosti, dobrovoljno, i s punim poštovanjem, sarađujem s Nacionalnim antidoping centrom Ukrajine. Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i sprečim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, doneo sam odluku da se povučem iz svih takmičenja dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje. 

Srna poručuje da će dokazati da je sve što je u životu psotigao uradio samo mukotrpnim radom.

- Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom i, iznad svega, poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu. Želim iskreno da zahvalim porodici, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj ekipi. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam - navodi se u pismu bivšeg kapitena Hrvatske.

Tagovi: