28.09.2017.

07:00

Foto:

Sport

BURA NA POMOLU! KEŽMAN LJUT ZBOG BRAĆE MILINKOVIĆ-SAVIĆ: Pričaću posle kvalifikacija!

Na Vanju Milinković Savića ne računa selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović, a menadžer fudbalera Mateja Kežman smatra da Vanja kao sportista i čovek nije zaslužio ovakav tretman

- Sve ovo što se dešava je ružno. S tim detetom sam poslednjih pet godina i imam obavazu da ga zaštitim kao dečka i sportistu. O njemu govori njegov put u karijeri. Stao je na gol Vojvodine sa toliko godina, imao je transfer u Mančester junajted, imao je još skuplji transfer u Poljsku gde je bio najbolji golman lige i imao je 4.000.000 evra težak transfer u Torino. Kod trenera Mihajlovića koji vrlo dobro na šta su disciplina i karakter. Nemoguće da bi svi oni želeli nekog ko nije profesionalac i ko ne zna šta je disciplina - kazao je za Mozzartsport Mateja  Kežman.

Sergej je neka druga tema, koja zaslužuje neku dublju diskusiju i analizu. Ali ne sada i ne u ovom trenutku. Ne želim da remetim atmosferu sada kada smo pred plasmanom na Mondijal koji je našem fudbalu jako potreban

Mateja Kežman

Kežman zastupa i Sergeja, koga takođe nema u reprezentaciji, a kaže da nema problema sa Savezom ili selektorima, da je odnos profesionalan.

Ja imam sjajan odnos kao i uvek. Uvek profesionalno i na tome se završava. Nemam problem ni sa kim tamo. Nadam se da ovo ovo nema veze jedno s drugim. Kao sportista verujem da je tako. Sergej je neka druga tema, koja zaslužuje neku dublju diskusiju i analizu. Ali ne sada i ne u ovom trenutku. Ne želim da remetim atmosferu sada kada smo pred plasmanom na Mondijal koji je našem fudbalu jako potreban. Nadam se da ćemo se plasirati u Rusiju, a posle toga će biti vremena za dublje analize, neko će morati da objasni neke stvari, a nešto ću morati i ja da kažem - poručio je Kežman.

Vanja Milinković-Savić  je na prethodnom okupljanju zbog nediscipline odstranjen iz ekipe. Zvanično obrazloženje selektora Đorovića za odstranjivanje u septemebru je bilo da je zakasnio na doručak.

- Obrazloženje za odstranjivanje iz reprezentacije ne pije vodu. Bio sam igrač u velikim klubovima, bio sam reprezentativac i verujte mi da se te stvari kao što su kašnjenje na doručak, ručak ili večeru nigde ne koriste kao povod za tako drastične kazne. Možda neka novčana kazna ili prijateljski savet i idemo dalje. Ako selektor Đorović, selektor Muslin koji je počeo da priča o mladoj reprezentaciji ili direktor Bunjevčević misle da Vanja nije dovoljno dobar za mladu reprezentaciju, neka javno kažu da nema kvalitet a ne da se pravdaju navodnom nedisciplinom zbog kašnjenja na doručak - poručio je Kežman. 

Tagovi: